Percheziții la cel mai mare adăpost de animale din județul Giurgiu (VIDEO)

Publicat: 26/07/2021, 14:55
Actualizat: 26/07/2021, 14:58

Adăpostul ASPA Ivets din satul Uzunu, județul Giurgiu, este percheziționat, luni, de polițiști, într-un dosar în care se fac cercetări pentru suspiciuni de rele tratamente aplicate animalelor și evaziune fiscală.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Giurgiu, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și uciderea animalelor cu intenție, fără drept, potrivit anchetatorilor.

Polițiștii verifică legalitatea adăpostului, modul în care au fost capturați și eutanasiați câinii, dar și condițiile în care sunt îngrijite animalele în adăpost, potrivit unor surse judiciare.

La acțiune participă și reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă și de la Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu.

Acțiunea este încă în desfășurare, urmând să fie ridicate documente și calculatoare. La finalul perchezițiilor vor fi audiate mai multe persoane, potrivit unor surse judiciare.

ASPA Ivets este cel mai mare adăpost pentru animale din județul Giurgiu, fiind deținut de Manuel Valentin Istrate. De-a lungul timpului, mai mulți localnici au reclamat abuzuri. În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la rele tratamente aplicate animalelor de către angajați ai adăpostului.