Peste 80 de români, transformați în sclavi pe șantierele din Marea Britanie. Oamenii căutau de mâncare în lăzile de gunoi

Publicat: 28/09/2021, 15:25
Actualizat: 28/09/2021, 15:32

O grupare de traficanți de persoane din Brașov care ar fi exploatat, prin muncă, zeci de bărbați pe care i-ar fi obligat să muncească pe șantierele din Marea Britanie, a fost destructurată, marți, în urma unei acțiuni comune a Poliției Metropolitane din Londra și a procurorilor DIICOT de la București. Potrivit anchetatorilor, oamenii erau lăsați fără acte, cazați în condiții mizere și obligați să muncească până la epuizare. Ca să nu fugă, erau păziți cu strictețe.

Procurorii DIICOT și ofițerii BCCO Brașo au reușit să anihileze una dintre cele mai mari grupări de trafic de persoane din țară, împreună cu procurorii Serviciului de procuratură al Coroanei din Marea Britanie și Poliția Metropolitană din Londra.

Acțiunea s-a desfășurat, concomitent, în România și Marea Britanie, iar anchetatorii au descins la nouă adrese din Brașov și șase la Londra, fiind vizate 18 persoane.

Conform DIICOT, gruparea a început să se coaguleze în februarie 2017, când opt peroane care conviețuiau împreună în cadrul unor relații de familie specifice membrilor comunității rrome s-au gândit să recruteze persoane provenite din familii sărace și numeroase, fără școală, pe care să le exploateze pe șantierele din Marea Britanie.

Echipele de muncitori necalificați trebuiau să fie formate din bărbați tineri, în putere, care să poată susține muncile grele. Convinși să plece în Anglia pentru salarii mari, muncitorii ajungeau să fie cazați în condiții mizere și să muncească fără să fie plătiți, sub amenințare. În schimbul muncii depuse, primeau, ocazional, sume foarte mici de bani.

Traficanții s-au îmbogățit de pe urma victimelor

Procurorii au precizat că, de foame, oamenii erau nevoiți, de multe ori, să caute în pubele.  Atunci când sfârșiți de foame și oboseală refuzau să mai iasă la muncă, oamenii erau bătuți cu bestialitate de traficanții care îi păzeau.

Potrivit DIICOT, victimele au fost exploatate în regiunea Kingsbury, în domeniul construcțiilor, și au fost recrutate în mod direct de către traficanți.

Din exploatarea acestor oameni, traficanții au reușit să câștige aproximativ 250.000 de lire sterline, bani care au fost investiți în achiziționarea de mașini de lux, bijuterii, terenuri și construirea unor vile.

Procurorii români susțin că, deocamdată, în județul Brașov au fost identificate 29 de victime, patru dintre acestea fiind minore, iar în Marea Britanie au fost identificate  55 de victime care au fost preluate în centre de protecție unde urmează să le  fie acordat sprijin material și consiliere medicala și psihologică.

Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani și pașapoarte.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
VESTE ȘOC despre Celine Dion! Anunțul cutremurător venit chiar acum: "Am inima zdrobită"
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021