Prima pagină » Actualitate » Poate fi consumată apa de la robinet? Ce spun specialiștii: „Trebuie să avem foarte mare grijă”

Poate fi consumată apa de la robinet? Ce spun specialiștii: „Trebuie să avem foarte mare grijă”

Poate fi consumată apa de la robinet? Fierberea apei ar putea fi o metodă pentru reducerea expunerii în fața microplasticelor, arată un studiu. Directorul Institutului de Cercetare Alimentară (ICA) a explicat dacă apa de la robinet poate fi consumată de cetățeni.

Apa de la robinet poate fi consumată de cetățeni? Directorul Institutului de Cercetare Alimentară (ICA) a explicat, pentru România TV, faptul că apa provenită din rețea este „o apă sigură, cel puțin în orașele mari”.

Este recomandat consumul apei de la robinet?

Directorul ICA a mai precizat faptul că, uneori, apa de la robinet ar putea fi „chiar mai bună deât apa ambalată”. De asemenea, a mai precizat că apa poate fi contaminată în urma anumitor factori – țevi sparte sau daca rețeaua este foarte veche, de exemplu.

„Apa de la robinet provenită din rețelele municipale este, de obicei, o apă bună de băut. Ideea că ar trebui să fierbem apa sau că ar trebui să folosim anumite filtre provine, probabil, din acele rețele care nu oferă întotdeauna o apă potabilă. Poate din comune, poate din orașele mici și din apa provenită din puțuri pe care oamenii și le fac pentru utilizarea proprie.

Apa pentru băut, apa potabilă din rețea este o apă sigură, cel puțin în orașele mari. Testele zilnice făcute de către operatori ne arată că această apă este, într-adevăr, bună de băut. Câteodată poate chiar mai bună decât apa ambalată. Culorile modificate sau depunerile nu provin, de obicei, de la cel care produce apa, ci provin din rețea. Trebuie să avem foarte mare grijă dacă rețeaua este foarte veche, se poate contamina apa cu plumb. Dacă există țevi sparte, se poate contamina”, a explicat directorul ICA, la România TV.

Vezi și:

Apă îmbuteliată sau apă de la robinet: Care este mai sănătoasă, potrivit lui Dragoș Pătraru

Reţeaua internă de apă a Spitalului de Pediatrie Ploieşti este CONTAMINATĂ cu bacteria Pseudomonas aeruginosa

Cât costă APA în București față de Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova și Brașov. Unde este cel mai mic preț

Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ
Sursă video: România TV

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și