Premierul Florin Cîțu anunță constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîțu anunță constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate
FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 05/04/2021, 12:51
Actualizat: 05/04/2021, 15:07

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”. Potrivit premierului, va fi constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate.

Premierul: Voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România

„Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea e singura soluție”, a spus Florin Cîțu.

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România”, spune Florin Cîțu.

Florin Cîțu, apel către biserică

Florin Cîțu: „Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”

„Măsurile pe care le-am luat, funcționează, dau rezultate. Acest comitet interministerial: 1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea e singura soluție.”

Întrebat dacă certificatul verde se va aplica intern în România, Florin Cîțu a răspuns, nu.

Florin Cîțu: În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Avem două luni de zile în care să ne pregătim și sunt sigur că vom găsi soluții pentru toți operatorii economici.

Deputatul USR de Brașov Tudor Benga a criticat ultimele măsuri restrictive luate de autorități în urma creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

”Tot bâlciul cu închisul magazinelor la 18.00  pleacă de fapt de la un vot dat de toate partidele. O lașitate a întregii clase politice. Votul a fost o ditamai lașitate a întregii clase politice, care a preferat să delege unor funcționari nealeși de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra vieții de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase