Un deputat USR atacă întreaga clasă politică: „Tot bâlciul cu închisul magazinelor la ora 18:00 pleacă de la un vot dat de toate partidele. O lașitate”

Un deputat USR atacă întreaga clasă politică: Tot bâlciul cu închisul magazinelor la ora 18:00 pleacă de la un vot dat de toate partidele. O lașitate
Deputatul USR de Brașov Tudor Benga. Foto: Facebook
Publicat: 05/04/2021, 09:59
Actualizat: 06/04/2021, 14:31

Deputatul USR de Brașov Tudor Benga a criticat ultimele măsuri restrictive luate de autorități în urma creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

Deputatul USR subliniază, în postarea sa,măsura închiderii magazinelor la ora 18:00 a fost votată anul trecut de toate partidele parlamentare, demonstrând „o ditamai lașitate a întregii clase politice, care a preferat să delege unor funcționari nealeși de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra popolatiei”.

Deputatul USR: Tot bâlciul cu închisul magazinelor la 18.00  pleacă de fapt de la un vot dat de toate partidele. O lașitate a întregii clase politice

„Tot bâlciul ăsta cu măsurile ultimelor zile, cu închisul magazinelor la 18.00 și închisu-n case la 20.00, cu sus carantina, jos carantina, incidență de 4 și de 7.5, cu CNSU-ul vieții care ia decizii de pe o zi pe alta cu impact direct asupra libertății de mișcare a milioane de oameni și GCS-ul ascuns de ochii lumii, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament în primăvara trecută. Un vot dat pe 13 mai 2020 mai exact, pe plx-ul 251/2020 devenit apoi Legea 55/2020. Este legea care reglementează starea de alertă și a fost votată covârșitor, deși nu unanim, de toate partidele care erau parlamentare și anul trecut și sunt parlamentare și anul ăsta. Iar votul ăla de fapt a fost o ditamai lașitate a întregii clase politice, care a preferat să delege unor funcționari nealeși de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra vieții de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni. Ca sa nu trebuiască politicienii să asume direct decizii complicate si nepopulare în plin an electoral”.
Mai mult, deputatul spune că PSD dă dovadă de ipocrizie prin contestarea măsurii la CCR.
„PSD-ul anunța ieri cu surle și trâmbițe că atacă în contencios măsura de închidere a magazinelor la ora 18. Foarte frumos, minunat, cavalerii pe cai albi ai PSD venind să salveze țărișoara. Păi stimați ipocriți de la PSD, cine a votat anul trecut să dați Guvernului și CNSU puterea de a face fix asta, să schimbe programul magazinelor de pe o zi pe alta printre altele, nu voi? Vă zic eu, voi toți, 113 deputați PSD mai exact, cu două excepții din întreg grupul parlamentar”.

Legea e o cârpeală, pune drepturi și libertăți fundamentale în mâna Guvernului și a altor instituții

„Când am venit public după votul din 13 mai să explic oamenilor care m-au ales de ce nu am votat în numele lor legea asta, mi-am luat o grămadă de hatereală, și din interiorul partidului, și din afara lui. Însă am spus clar încă de pe atunci că legea e o cârpeală, că pune drepturi și libertăți fundamentale, care constituțional nu au voie să fie restrânse decât prin lege, în mâna Guvernului și a altor instituții. Și implicit a unor oameni care nu vin să dea socoteală direct cetățenilor. Și să fiu clar: vina pentru brambureala de zilele ăstea nu aparține funcționarilor sau oamenilor numiți pe la vârful instituțiilor de urgență. Responsbilitatea lor e să facă analiza tehnică, să strângă opiniile experților, să evalueze ce a mers la alții și ce nu. Însă politicienii aleși sunt cei care trebuie să își asume deciziile, inclusiv cele nepopulare, și să vină în fața oamenilor să le explice, să-și ia castane, și apoi să ajusteze”.
Deputatul USR afirmă că oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat, fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare.
„Motivul pentru care ne găsim azi în situația in care ne găsim pleacă fix de aici: oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat, fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare și acum fac pe niznaiu. De fiecare când auziți pe câte unul care contestă măsurile întrebați-l mai întâi de toate cum a votat în mai anul trecut. E târziu din păcate acum să reparăm procesul decizional pe gestionarea pandemiei. Însă este vital să învățăm ceva din asta despre mersul statului, lanțul de decizie și asumare. Fiindcă la final, fără încrederea cetățenilor în stat, nu poți gestiona nimic, darmite o criză de astfel de proporții. Iar fără o clasă politică care să își asume responsabilitatea deciziior și care să vină să dea socoteală oamenilor simpli de pe stradă zi de zi nu poți construi încredere intre stat și cetățeni”, a postat Tudor Benga pe pagina sa de Facebook.

Mă abțin de niște luni bune deja să o zic dar trebuie să o zic. M-am abținut s-o spun și fiindcă este și gălușca…

Posted by Tudor Benga on Sunday, April 4, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului