Premierul Israelului, Naftali Bennett, se retrage de pe scena politică

Premierul Israelului, Naftali Bennett, se retrage de pe scena politică
Premierul Israelului, Naftali Bennett / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 30/06/2022, 07:56

Eșecul guvernului său format din opt partide l-a determinat pe premierul israelian Naftali Bennett să-și anunțe retragerea din politică și nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunțat miercuri seara presa israeliană.

O comisie parlamentară a avizat marți un proiect de lege care vizează dizolvarea parlamentului israelian, un pas esențial către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puțin de patru ani.

Noi alegeri vor avea loc la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea parlamentului și organizarea de noi alegeri, după ce premierul Naftali Bennett a anunțat destrămarea coaliției eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Potrivit unui acord de împărțire a puterii între premierul Naftali Bennett și actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta va deține funcția de premier după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.

După alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupție, nădăjduiește că va reveni la putere, scrie g4media.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult