Preot condamnat după ce a tras de urechi un elev la ora de religie

Preot condamnat după ce a tras de urechi un elev la ora de religie
Preot condamnat după ce a tras de urechi un elev la ora de religie / Foto: Pixabay.com - caracter ilustrativ
Publicat: 16/12/2021, 11:20

Un preot din județul Botoșani a fost condamnat pentru purtare abuzivă și va trebui să achite o amendă penală, după ce a agresat un elev la ora de religie.

Preotul botoșănean care preda și religia la o școală din satul Baranca, comuna Hudești, a fost condamnat pentru purtare abuzivă în urma unui incident din 2019, scrie Adevărul.ro.

În luna martie a acelui an, preotul a tras de urechi un elev de 11 ani, care nu ar fi fost cuminte la ora de religie.

La acea vreme, părinții copilului, care sunt de altă religie decât cea ortodoxă, l-au acuzat pe preot că elevul ar fi fost dat și cu capul de perete.

Minorul a fot dus la spital, iar părinții au depus plângere la poliție, iar preotul a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă.

După judecarea cazului, magistrații au hotărât să condamne preotul la amendă penală în valoare de 5.000 de lei. Totodată, acesta va trebui să achite daune morale de 5.000 de lei familiei copilului, dar și 1.900 lei cheltuieli judecătorești.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase