Prima decizie în instanță după mutarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor. Polițista din Giurgiu care trebuia să fie operată pierde un proces cu DSU

Prima decizie în instanță după mutarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor. Polițista din Giurgiu care trebuia să fie operată pierde un proces cu DSU
Scandalul evacuării de la Spitalul Foișor. Sursă foto: Facebook/Colaj Gândul
Publicat: 06/05/2021, 14:30
Actualizat: 06/05/2021, 14:34

Ion Marinela, una dintre femeile care urmau să fie operate la Spitalul Foișor din Capitală și care a contestat în instanță ordinul emis de Raed Arafat, prin care Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”este transformat în spital-suport COVID, pierde procesul cu DSU, conform unei decizii de miercuri a Curții de Apel București.

Femeia în vârstă de 49 de ani este agent de poliție în Giurgiu și a cerut în două dosare separate, suspendarea ordinului emis de șeful DSU pe 9 aprilie și totodată, anularea acestui ordin. Cererea ei de suspendare, depusă pe 12 aprilie, s-a judecat ieri și a fost respinsă ca inadmisibilă.

Decizia instanței după mutatea pacienților de la Foișor

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Sănătăţii, ca neîntemeiată. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare a executării Ordinului nr. 9326 din 09.04.2021 emis de Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Respinge cererea de suspendare, ca inadmisibilă. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 05.05.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, se arată în decizia instanței.

Totodată, cererea polițistei de anulare a fost depusă tot în data 12 aprilie, dar pe 14 aprilie instanța a constatat că este un complet nefuncțional și a dispus să fie repartizat dosarul altui complet, format dintr-un judecător. Până la acest moment, dosarul nu a fost încă repartizat.

Admite excepţia necompetenţei funcţionale a completului de judecată. Dispune trimiterea dosarului Serviciului Registratură al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal în vederea repartizării aleatorii către un complet de fond format dintr-un singur judecător. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi 14.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, se mai arată în decizie.

„Intervenția costa peste 10.000 euro”

Potrivit Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Ion Marinela necesită în regim de urgență o intervenție care presupune implantarea unei proteze si a unor șuruburi de susținere a coloanei,

Colega noastră, Ion Marinela, în vârsta de 49 de ani, din cadrul Politiei Municipiului Giurgiu, urma sa fie operată, având indicație urgenta la Spitalul Foișor din București, însa acesta, așa cum majoritatea ați văzut în mass-media, a fost transformat in spital Covid.În spitalele private din tara, intervenția costa peste 10.000 euro iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar sa ajungă, având in vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei,va expira valabilitatea investigațiilor si analizelor preoperatorii efectuate şi nu orice spital poate realiza implantul de care are nevoie, se arată în postare de pe Facebook a SNPPC.

Ordinul ordinul nr. 9326 – emis la 09.04.2021 -, privind transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID a fost emis pe 9 aprilie de către șeful DSU, Raed Arafat, fiind avizat de către ministrul Sănătății de la acel moment, Vlad Voiculescu.

Totodată, deputatul PSD Laura Vicol a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, trei plângeri penale împotriva lui Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Bogdan Dinu, aceștia fiind acuzați că au pus în pericol viața și integritatea corporală a pacienților evacuați.

Pacienții de la Foișor, mutați în miez de noapte

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foișor au fost mutați pe 9 aprilie, în toiul nopții, în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19. Mulți dintre pacienți, recent operați, au fost transferați pe targă sau în cărucioare deoarece nu se puteau deplasa.

Operațiunea problematică a provocat nemulţumiri, iar la poarta spitalului au mers să protesteze şi unele persoane recunoscute pentru participarea la protestele împotriva restricţiilor COVID-19 din ultima perioadă, zona fiind supravegheată de echipaje de jandarmi şi poliţişti.

Și asociațiile de pacienți au declarat că ceea ce se întâmplă la Spitalul Foișor este „revoltător” și că în urma acestui transfer au murit trei pacienți.

„Au transferat pacienți care nu erau transferabili și au murit. Oamenii aceia nu au murit de COVID-19 și din cauza complicațiilor pe fondul complicațiilor date de decompensarea de transfer. Au murit trei pacienți din cauza transferului până ieri, la ora 20. Unul nici nu a mai apucat să ajungă la Foișor și doi au murit pe secția de terapie intensivă de la Foișor”,  declara Vasile Barbu, președintele ANPP pentru GÂNDUL.RO.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...