Primul dosar după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Deputata Laura Vicol a depus plângere penală împotriva lui Voiculescu și Arafat, pentru că i-au pus în pericol pe bolnavi

Redactor:
Cristian Lisandru
Primul dosar după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Deputata Laura Vicol a depus plângere penală împotriva lui Voiculescu și Arafat, pentru că i-au pus în pericol pe bolnavi
Primul dosar după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Deputata Laura Vicol a depus plângere penală împotriva lui Voiculescu și Arafat, pentru că i-au pus în pericol pe bolnavi

Prin Ordinul nr. 9326 – emis la 09.04.2021 -, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), cu avizul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a luat decizia ca Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” să fie transformat în spital-suport COVID.

În consecință, pacienții spitalului – negativi la noul coronavirus – au fost evacuați de urgență, la finalul zilei, acțiunea fiind coordonată de Bogdan Dinu, din cadrul UPU-SMURD București. Imaginile cu pacienții evacuați în toiul nopții au indus o emoție puternică în rândul opiniei publice, iar reacțiile negative și acuzațiile nu au întârziat să apară.

Deputatul PSD Laura Vicol a depus, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, trei plângeri penale împotriva lui Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Bogdan Dinu, aceștia fiind acuzați că au pus în pericol viața și integritatea corporală a pacienților evacuați.

”A venit timpul ca cineva să plătească pentru tot răul făcut! Pentru suferinţa şi tratamentul degradant la care au fost supuşi pacienţii de la Spitalul Foişor, pentru reaua-credinţă şi batjocorirea legii pe care o manifestă miniştri ai acestui Guvern voi depune astăzi plângeri penale împotriva lui Vlad Voiculescu, Raed Arafat (n.red. – a fost depusă plângere și pe numele lui Bogdan Dinu de la UPU-SMURD) şi Stelian Ion (n.red. – într-o altă speță). Eu nu voi accepta să trăiesc într-o ţară în care guvernanţii, după ce îşi umilesc cetăţenii şi îi tratează absolut monstruos, scapă nepedepsiţi!”, a scris Laura Vicol pe pagina sa de socializare.

Unii dintre pacienții evacuați aveau nevoie de tratament medical de urgență

În demersul său, Laura Vicol pornește de la faptul că atât Raed Arafat și Vlad Voiculescu, dar și Bogdan Dinu, cunoșteau în amănunt care este starea pacienților internați la Spitalul ”Foișor”, unii dintre aceștia fiind recent operați, însă au cerut conducerii instituției medicale să evacueze, urgent, toți pacienții COVID-19 negativi.

Starea de sănătate a unora dintre acești pacienți nu justifica externarea, consideră Laura Vicol și, mai ales, respectivii pacienți aveau nevoie de tratament medical de urgență.

Laura Vicol îi acuză pe Raed Arafat, Vlad Voiculescu, și Bogdan Dinu că au ordonat această operațiune nocturnă de evacuare a pacienților de la Spitalul ”Foișor” fără a dispune, în prealabil, măsuri prin care ar fi trebuit să se acționeze în funcție de starea medicală a pacienților, cu atât ai mult cu cât viața unora dintre aceștia – cei aflați la Terapie Intensivă – a fost pusă în pericol prin transportul de distanțe lungi.

O analiză anterioară a situației medicală a tuturor pacienților negativ COVID din spital ar fi trebuit efectuată, tocmai pentru ca tratamentul de care beneficiau să nu fie întrerupt. Totuși – coordonatori fiind -, Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Bogdan Dinu au făcut asta, nu a existat un protocol medical adecvat, iar operațiunea de evacuare s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru pacienți.

Tratamentul pentru COVID-19 nu poate substitui sau lăsa în derizoriu alte forme de tratament pentru diferite maladii

Revoltați, pacienții evacuați și rudele acestora au acuzat Ministerul Sănătății că pune accent doar pe tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, lăsând în plan secund ceilalți pacienți, indiferent de boala acestora și de gravitatea ei.

Deputatul Lara Vicol afirmă și că tratamentul pentru COVID-19 nu poate substitui sau trece în derizoriu alte forme de tratament, or acțiunea de evacuare nocturnă de la Spitalul ”Foișor” tocmai asta a demonstrat, din nefericire.

La ”Foișor” se aflau internați și pacienți foarte grav bolnavi, cu patologii mult mai grave decât cea generată de COVOD-19, iar aceștia – prin lege – au acces la aceleași drepturi de asistență medicală, evacuarea lor fiind – practic – o greșeală care nici măcar nu a atenuat efecte ale pandemiei și nici nu a salvat, imediat, viețile unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Demersul Laurei Vicol, susținut de PSD. Marcel Ciolacu: ”Cât mai acceptăm să moară români şi ei să se certe la televizor?”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a afirmat că acest demers al Laurei Vicol este unul care va fi susținut de PSD, tocmai fiindcă se află la mijloc vieți omenești, iar acestea nu pot fi tratate într-un asemenea mod.

În timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la sediul PSD, după ședința Biroului Permanent Național, Marcel Ciolacu a mai precizat că justiție trebuie să își facă datoria, iar Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ”a batjocorit până și morții”.

”PSD va susţine aceste demersuri. Nu ne uităm ce se întâmplă? Noi vorbim de vieţi omeneşti. Cât mai acceptăm să moară români şi ei să se certe la televizor sau să vină cu explicaţii? Este cazul ca justiţia să îşi facă datoria. A batjocorit nu numai oameni, şi morţii i-a batjocorit Vlad Voiculescu. Este cazul ca instituţiile statului să îşi facă datoria”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide