Primarul Capitalei, Nicușor Dan, detalii despre trenul metropolitan: Va avea opt tronsoane și am propus finanțarea prin PNRR. Care e suma necesară pentru acest proiect

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, detalii despre trenul metropolitan: Va avea opt tronsoane și am propus finanțarea prin PNRR. Care e suma necesară pentru acest proiect
Nicușor Dan / Primarul Capitalei, Nicușor Dan (FOTO: Mediafax Foto)
Publicat: 19/03/2021, 23:44
Actualizat: 20/03/2021, 02:59

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri – pe pagina sa de Facebook – că a propus ca finanțarea proiectului trenului metropolitan, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, să fie finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei – acesta este trenul metropolitan, care va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București. Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri. Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice”, anunță Nicușor Dan.

Edilul precizează, în mesajul său, că Bucureștiul va avea în final opt tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei: Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson), Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson), Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson), Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson), Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson), Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson), Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson) și Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson).

„Valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan vom colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei. E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului”, susține Nicușor Dan.

Primarii de sector cer majorarea taxelor de parcare! Un loc ar putea costa între 300 si 600 de lei/an. „Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat – miercuri – că a semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicită Consiliului General al Municipiului București (CGMB) creșterea taxelor de parcare. Astfel, dacă cererea lor se aprobă, un loc de parcare ar putea costa între 300 și 600 de lei/an.

Azi am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”, a scris pe Facebook primarul sectorului 2.

Nicușor Dan cere ajutorul și sfaturile Curții de Apel București, după ce a suspendat PUZ-urile din Capitală! Edilul solicită astfel Instanței să se antepronunțe!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, luni, către președintele Curții de Apel București și către președintele secției de contencios administrativ de la aceeași instanță o notă prin care cere ajutorul și răspunsul la mai multe întrebări legate de suspendarea PUZ-urilor de sectoare din Capitală.

Practic, Nicușor Dan solicită Instanței la care ajung litigiile administrative să se antepronunțe!

Nota trimisă de primarul Capitalei este adresată președintei Curții de Apel București (CAB), Luminița Criștiu-Ninu, și Președintelui Secției a VIII-a de Contencios Administrativ, Georgian Davidoiu, de la aceeași instanță!

Astfel, edilul Capitalei solicită consultanță juridică privind hotărârile Consiliului General al Municipiului Bucuești, care au condus, la sfârșitul lunii februarie, la suspendarea PUZ- urilor de sector din Capitală, scrie qmagazine.ro.

S-a pus cruce pe marile proiecte din Capitală! Imagini dezolante de pe șantierele celor mai importante lucrări, acolo unde nu mai e picior de muncitor!

GÂNDUL.RO prezintă imaginile dezolante ale marilor proiecte de infrastructură din Capitală – lucrări care au fost lăsate pur și simplu de izbeliște! Din păcate, este vorba de șantiere extrem de importante pentru fluidizarea traficului, precum și pentru reducerea nivelului de poluare din zonele respective!

Vorbim aici de Străpungerea Ciurel – A1, Pasajul Doamna Ghica sau modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea, acolo unde nu se mai lucrează de luni bune!

Dezvoltarea Capitalei în ceea ce privește infrastructura rutieră este trasă pe dreapta, de mai multe luni! Vorbim de proiecte extrem de importante, care pur și simplu nu se mai dezvoltă, și au rămas într-un stadiu dezolant!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația