Prognoza meteo de marți, 2 martie 2021. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab

Publicat: 01 03. 2021, 16:41
Actualizat: 01 03. 2021, 18:29
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay

Potrivit prognozei meteo de marți, 2 martie 2021, în regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi temporar îndeosebi ziua, vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, iar în special în Transilvania şi Moldova, trecãtor şi lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în general de 45-55 km/h.

În primele ore ale zilei, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei. În zona montanã, local, vor predomina ninsorile, vântul va sufla cu rafale de 60-80 km/h, cu precãdere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zãpada.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, precipitaţii trecãtoare, mai ales ploi vor fi doar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în regiunile sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 13 grade Celsius, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales noaptea, se va forma ceaţă, potrivit stirimeteo.com.

Cum va fi vremea în București, pe 2 martie 2021

În Capitală, vremea va fi apropiatã de normalul termic al acestei date, iar cerul va fi mai mult noros şi în cursul zilei temporar va ploua slab. În orele dimineţii vor fi condiţii pentru precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6-8 grade Celsius, iar cea minimã de 0-2 grade Celsius.

Ploile din România ar putea deveni acide, în perioada următoare, din cauza unui un nor toxic! Ce spun meteorologii despre acest fenomen

După ce, sâmbătă, a tunat, a fulgerat și a plouat cu grindină în București, fenomene atipice pentru sezonul rece, meteorologii avertizează că acum un alt fenomen ar putea afecta țara noastră.

Astfel, din cauza erupțiilor vulcanului Etna, de săptămâna trecută, un nor de dioxid de sulf, care poate fi observat pe platforma Windy.com, ar putea ajunge în România.

Ca urmare, specialiștii avertizează că în contact cu precipitațiile din această perioadă, ploile ar putea deveni acide, relatează Antena 3. Dioxidul de sulf este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător.