Raed Arafat: Incendiul de la spitalul din Ploiești a fost lichidat în trei minute | VIDEO

Publicat: 11 11. 2021, 09:24

This browser does not support the video element.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat joi că incendiul care a izbucnit la spitalul din Ploiești a fost lichidat în trei minute.

El a adăugat că o infirmieră care se afla în acel moment a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la Spitalul Floreasca. În acest moment avem din păcate două decese. Doi pacienți erau în salonul respectiv”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a adăugat că echipele de intervenție au ajuns la fața locului în zece minute și au lichidat incendiul în trei minute.

Pe lângă efectivele mobilizate de la Ploiești, au fost trimise la fața locului și șapte ambulanțe pentru victime multiple și șapte ambulanțe de prim ajutor din București pentru că în acel moment exista posibilitatea evacuării restului spitalului, a mai precizat Raed Arafat.

Incendiu la un spital suport-COVID din Ploiești

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean, apelul la 112 fiind primit la ora 04.15. Din nefericire, doi pacienți, de 74 și 75 de ani, nu au mai putut fi salvați. O asistentă medicală, în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din corp a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală. Directorul Spitalului Județean din Ploiești, Bogdan Nica, spune că incendiul s-ar fi putut declanșa de la o scânteie. El spune că instalația electrică era nouă, având doar doi ani și până acum nu au fost probleme.

Din primele informații, în această secție se aflau internați 20 de pacienți, iar 15 au fost evacuați și transferați la Spitalul Județean Prahova.

Trei pacienți, care erau stabili, au refuzat transferul către Spitalul Județean. Toți bolnavii aveau patologie COVID și depindeau de oxigen cu debit mare.