Râmnicu Sărat: Un copil de 2 ani a fost răpit chiar din fața casei de un necunoscut

Râmnicu Sărat: Un copil de 2 ani a fost răpit chiar din fața casei de un necunoscut
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/07/2022, 16:12

Un copil de doi ani a fost răpit din fața casei de către un necunoscut. Incidentul s-a petrecut luni, la Râmnicu Sărat.

Copilul era acasă cu bunica sa, care l-a lăsat timp de câteva minute cu o rudă venită în vizită. Prin fața casei a trecut un bărbat care, după ce a stat de vorbă cu copilul, dând impresia rudei care îl supraveghea pe cel mic că îl cunoaște, l-a luat în brațe și a plecat.

Ruda i-a povestit bunicii copilului ce s-a întâmplat, iar aceasta din urmă a realizat atunci că, de fapt, micuțul a fost răpit, potrivit presei locale.

”Ieri, 25 iulie, în jurul orei 13.00, polițiștii din Râmnicu Sărat au fost sesizați de o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Râmnicu Sărat, cu privire la faptul că nepotul său, de 2 de ani, a fost luat de pe stradă, de către o persoană necunoscută”, informează IPJ Buzău.

Femeia a sunat imediat la Polițiie

După ce a realizat că cel mic fusese răpit, femeia a sunat imediat la 112, iar polițiștii au început căutările.

„În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care au demarat cercetări pentru clarificarea situaţiei, înlăturarea oricărei stări de pericol şi luarea măsurilor legale. Din cercetări a reieşit că, în ziua respectivă, un tânăr a trecut prin faţa locuinţei bunicii minorului, moment în care copilul se afla pe drumul public, în prezenţa unei rude.Bărbatul a luat copilul în braţe şi a plecat, fără încuviinţarea rudei acesteia”, mai arată IPJ Buzău.

Din fericire, cei doi au fost găsiți rapid, la o distanță mică de casă. Copilul era în stare bună și, din primele verificări, nu prezenta semne de violență.

Polițiștii l-au găsit pe bărbat cu copilul în brațe. Întrebat care a fost motivul pentru care l-a luat pe copil, acesta a spus că pur și simplu nu și-a dat seama ce a făcut. El a fost reținut și va fi prezentat instanței.

„Tânărul a fost depistat la scurt timp, în proximitatea locului comiterii faptei iar poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Vâlcelele. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, mai spun autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase