Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)

Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)
Reacția Sindicatului Europol, după incidentul în care un activist a fost bătut la Buzău, chiar sub ochii polițiștilor: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor
Publicat: 13/06/2021, 19:00
Actualizat: 13/06/2021, 21:05

Sindicatul Europol a reacționat după incidentul de la Buzău, unde un activist civic a fost bătut în fața polițiștilor, în timp ce striga cu disperare după ajutor. Agresorii au fost potoliți doar de trupele speciale, chemate la fața locului.

Update. Poliția Română a dispus verificări!

Având în vedere evenimentul din județul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Sindicatul Europol arată, într-o postare pe Facebook, că acesta este nivelul de siguranță pe care îl poate oferi Poliția Română și dă vina pe subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, slaba pregătire, împuternicirile sau desemnările pe funcțiile de șefi ”a unor incompetenți și slugi politice, în condițiile unei legislații care ”a suferit modificări doar în favoarea infractorilor”.

„Imagini revoltătoare la Buzău. De față cu o patrulă de poliție, din cadrul Secției Rurale Beceni, jud. Buzău, 3 bărbați, lovesc un bărbat cu care au avut anterior un conflict. Aceștia nu se sfiesc să se manifeste violent, deși știau că sunt filmați și de față erau polițiștii.

Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”.

Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care la adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câteva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni”, au scris sindicaliștii pe Facebook.

De ce nu s-a folosit armamentul din dotare

”Dacă cei 2 colegi ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor.”, au precizat sindicaliștii.

„Dădeau cu pumnii, cu pietrele. Poliția nu mă proteja cu nimic”

Robert Gabriel Nițu, un activist  de mediu din județul Buzău, susține că a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția. Tânărul activist ar fi ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor persoane care vindeau ilegali păsări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare