Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)

Reacția Sindicatului Europol, după cazul activistului bătut la Buzău, sub ochii polițiștilor: ”Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care își fac propria lege” / Poliția Română a dispus verificări (UPDATE)
Reacția Sindicatului Europol, după incidentul în care un activist a fost bătut la Buzău, chiar sub ochii polițiștilor: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor
Publicat: 13/06/2021, 19:00
Actualizat: 13/06/2021, 21:05

Sindicatul Europol a reacționat după incidentul de la Buzău, unde un activist civic a fost bătut în fața polițiștilor, în timp ce striga cu disperare după ajutor. Agresorii au fost potoliți doar de trupele speciale, chemate la fața locului.

Update. Poliția Română a dispus verificări!

Având în vedere evenimentul din județul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Sindicatul Europol arată, într-o postare pe Facebook, că acesta este nivelul de siguranță pe care îl poate oferi Poliția Română și dă vina pe subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, slaba pregătire, împuternicirile sau desemnările pe funcțiile de șefi ”a unor incompetenți și slugi politice, în condițiile unei legislații care ”a suferit modificări doar în favoarea infractorilor”.

„Imagini revoltătoare la Buzău. De față cu o patrulă de poliție, din cadrul Secției Rurale Beceni, jud. Buzău, 3 bărbați, lovesc un bărbat cu care au avut anterior un conflict. Aceștia nu se sfiesc să se manifeste violent, deși știau că sunt filmați și de față erau polițiștii.

Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”.

Genul acesta de abordări a dat curaj infractorilor, care la adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câteva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni”, au scris sindicaliștii pe Facebook.

De ce nu s-a folosit armamentul din dotare

”Dacă cei 2 colegi ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor.”, au precizat sindicaliștii.

„Dădeau cu pumnii, cu pietrele. Poliția nu mă proteja cu nimic”

Robert Gabriel Nițu, un activist  de mediu din județul Buzău, susține că a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția. Tânărul activist ar fi ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor persoane care vindeau ilegali păsări.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...