Scandalos! Ce a pățit o bucureșteancă într-un tramvai STB: „Am card dar, când am urcat, validatoarele erau blocate și scria ‘Control’!”

Scandalos! Ce a pățit o bucureșteancă într-un tramvai STB: Am card dar, când am urcat, validatoarele erau blocate și scria 'Control'!
Publicat: 30/06/2022, 09:45

O femeie susține că a fost amendată la urcarea în tramvai, deși avea bani pe cardul de transport și a încercat să achite contravaloarea călătoriei, dar validatoarele erau blocate de controlorii STB. Mai mult, controlorul STB a devenit agresiv și l-a speriat chiar și pe copilul doamnei respective.

„Bună! Nu știu dacă e normal ce s-a întâmplat dar poate e vreo regulă pe care nu o găsesc. Am venit prima oară după ceva ani în România. Sunt în vizită cu copilul.

Am un card încărcat cu bani pentru mers cu autobuzul și tramvaiul și am și cardul meu bancar în buzunar. Am urcat într-un tramvai unde validatoarele erau blocate scria control.

Nu a funcționat nici pos unde se putea plăti cu card cred că din același motiv.

A venit domnul controlor și mi a dat amendă a spus că nu e voie să urci în mijloc de transport și să plătești dacă e deja control acolo.

Așa este? Nu ai voie să urci dacă e control că nu ai cum plăti? Am plătit amendă, nu mi se pare corect dar copilul plângea în hohote pentru că se speriase că vorbea cam urât domnul…”, a povestit femeia pe Facebook.

Controlorii STB, fără veste albastre cu inscripția „Control”. Cum se vor legitima de acum înainte

STB a anunțat, luni, că pe traseu vor fi repartizate echipe de controlori care nu poartă veste albastre cu textul „CONTROL-STB SA”.

„Scopul acestei acţiuni este de a determina toţi călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil şi de a elimina situaţiile în care aceştia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se arată în comunicatul STB.

„Echipele de controlori legitimaţii călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimaţia de serviciu (cardul de operator) şi delegaţia de control”, se mai arată în comunicatul STB.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase