Scandalul ”Piața Berceni” capătă iz penal! Primarul Băluță, ținta unor acțiuni de șantaj și a amenințărilor cu moartea (SURSE)

Scandalul ”Piața Berceni” capătă iz penal! Primarul Băluță, ținta unor acțiuni de șantaj și a amenințărilor cu moartea (SURSE)
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, ar fi fost șantajat și amenințat cu moartea pentru a prelungi contractul de concesiune a Pieței Berceni
Publicat: 14/01/2024, 14:30
Actualizat: 14/01/2024, 14:45

Scandalul declanșat de informația că Piața Berceni-Olteniței ar urma să fie demolată, vehiculată cu insistență în mediul online, a escaladat. Potrivit unor surse, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, ar fi fost șantajat și amenințat cu moartea pentru a prelungi contractul de concesiune a pieței, care expiră la sfârșitul acestui an. Pentru intimidarea edilului, s-ar fi făcut o alianță între un deputat AUR, Antonio Andrușceac și patronul firmei care administrează în prezent Piața Berceni-Olteniței, Traian Hojda, care ar avea legături cu Clanul Sportivilor. Sursele noastre arată că, în urma amenințărilor primite, primarul Băluță ar fi depus plângere penală.

Rețelele de socializare au fost invadate în ultima vreme de postări care contestă vehement mult-vehiculata demolare a Pieței Berceni. S-a ajuns la un scandal de proporții, în care s-ar fi implicat și reprezentanți ai AUR, care îi susțin pe comercianții din piață. Situația a degenerat la un nivel la care s-ar fi ajuns la șantaj și amenințări cu moartea.

Potrivit unor surse, persoanele care au interese pentru a menține destinația pieței, dar și de a prelungi contractul de concesiune a pieței, care expiră în septembrie, ar fi recurs la intimidarea primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. Edilul ar fi fost amenințat cu moartea, aceleași surse afirmând că acesta ar fi depus deja o plângere penală în acest sens.

Legătura Hojda-Andrușceac

În spatele acestui adevărat complot s-ar afla reprezentanți ai AUR și ai Clanului Sportivilor, administratorul actual al pieței fiind considerat un apropiat al grupării. Mai exact, este vorba de afaceristul Traian Hojda, care ar fi făcut o înțelegere cu deputatul AUR, Antonio Andrușceac, pentru a-i forța mâna primarului Băluță să-i prelungească contractul de concesiune a Pieței Berceni-Olteniței.

Piața este administrată de Traian Hojda încă din anii 2000, pe vremea când primarul de sector Marin Luțu era arestat și condamnat pentru trucarea licitațiilor de la piețe.

Motivul care a declanșat scandalul

Scandalul uriaș de acum ar fi plecat de la faptul că, la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat o hotărâre prin care cerea Consiliului General al Capitalei să aprobe schimbarea destinației pieței, care, din septembrie, ar urma să reintre în administrarea Consiliului Local.

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 4 a explicat în numeroase rânduri că, atunci când s-a luat în calcul această variantă, s-a ținut cont de prioritățile locuitorilor din zonă, care se plâng că nu sunt suficiente creșe și grădinițe. Cu toate acestea, potrivit reprezentanților Primăriei, această schimbare nu ar fi fost făcută fără consultarea în prealabil a locuitorilor.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat proiectul unui AEROPORT în sudul Capitalei: „Bucureștiul merită o dezvoltare, trebuie extins”

Se întâmplă în România! Un judecător a fost amenințat de un deținut chiar în timpul procesului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii