Scoțienii l-au raportat pe Boris Johnson la poliție pentru vizita în țara lor

Publicat: 28 01. 2021, 20:15
Actualizat: 06 04. 2021, 14:34

Poliția Scoția a primit o serie de plângeri cu privire la călătoria lui Boris Johnson spre nord. Oamenii i-au contactat susținând că respectiva  călătorie încalcă regulile stricte de lockdown. 

Boris Johnson a fost raportat la poliție pentru că ar fi încălcat restricțiile anti-Covid

Premierul Boris Johnson a fost raportat poliției, acuzat că a încălcat restricțiile de lockdown, după ce a făcut o călătorie la Glasgow împotriva sfaturilor lui Nicola Sturgeon. Și-a făcut drum prin mai multe locații, vizitând un centru de vaccinare din districtul Castlemilk din Glasgow, campusul Queen Elizabeth University Hospital din Glasgow și apoi Centrul Medical Valneva din Livingston.

Lui Boris Johnson i se arată Laboratorul Farului, utilizat pentru prelucrarea probelor de reacție în lanț a polimerazei pentru coronavirus, în timpul unei vizite la campusul Spitalului Universitar Queen Elizabeth

 

Johnson a fost ghidat de personalul de la Spitalul Universitar Queen Elizabeth în timp ce făcea un tur al Laboratorului Farului, care este utilizat pentru procesarea trusei de testare a coronavirusului la domiciliu. De asemenea, a vizitat laboratorul Valneva din Livingston, West Lothian, unde experții lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului.

Primul ministru a fost însoțit de o escortă a Poliției Scoția, cu ofițeri înarmați care-l păzeau pe prim-ministru.

Un purtător de cuvânt al Poliției Scoției a declarat:

„Am primit un număr mic de plângeri cu privire la vizita primului ministru Boris Johnson în Scoția.

Aceasta este o vizită de lucru în calitatea sa oficială de prim-ministru și controlăm evenimentul în mod corespunzător”.

S-au ridicat temeri cu privire la vizita la mijlocul pandemiei, Nicola Sturgeon, membru al Parlamentului Scoțian, punând la îndoială dacă este o călătorie „esențială”.

Aceste îngrijorări au fost repetate de deputatul SNP Tommy Sheppard, care a cerut o dezbatere Westminster cu privire la faptul că miniștrii conservatori nu respectă propriile reguli ale coronavirusului.

Unele voci spun că vizita ar fi putut fi determinată de sprijinul crescând pentru independența Scoției

Dar Johnson a spus că argumentele referitoare la un referendum au fost „complet irelevante” în timpul pandemiei coronavirusului. El a insistat că votul din 2014 a fost un referendum o dată la generație și nu a existat niciun avantaj în „lupte constituționale inutile”.

Sondajele recente au arătat că scoțienii se plasează în favoarea independenței.