Mihai Fifor: ”PSD cere demiterea de urgență a ministrului Transporturilor, catastrofalul și arogantul Drulă!”

Mihai Fifor: ”PSD cere demiterea de urgență a ministrului Transporturilor, catastrofalul și arogantul Drulă!”
PSD cere demiterea de urgență a ministrului Transporturilor
Publicat: 30/07/2021, 15:39

După ce un tren în care se aflau zeci de copii a fost blocat, timp de opt ore, în plin câmp, iar apoi a fost blocat într-o pădure, reacțiile critice referitoare la modul în care a fost gestionată această criză nu au întârziat să apară.

Cei mai criticați au fost ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și directorul CFR – Ovidiu Vizante -, iar deputatul PSD Mihai Fifor cere, în mediul online, demisia celor doi.

Aceștia sunt acuzați că au demonstrat o evidentă ”lipsă de reacție”, au luat ”decizii proaste și întârziate”, nu au respectat ”procedurile standard” prevăzute în astfel de situații de criză și, mai mult, au dat dovadă de ”aroganță”.

Potrivit lui Mihai Fifor, ”Atât directorul CFR, cât și ministrul Transporturilor sunt direct responsabili pentru desființarea serviciului de permanență din cadrul CFR”.

”PSD cere demiterea de urgență a ministrului Transporturilor, catastrofalul si arogantul Drulă! PSD solicită liderilor Coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR să se întrunească de urgență pentru a dispune demiterea a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă și a directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante.

Este inacceptabil ca aceste două personaje să mai rămână în funcție după modul catastrofal în care au gestionat criza trenului blocat ore în șir în câmp, cu cei 30 de copii. Lipsa de reacție, deciziile proaste și întârziate, nerespectarea procedurilor standard, precum și aroganța fără limite îi descalifică definitiv pe cei doi, iar fiecare zi în care aceștia continuă să ocupe funcțiile reprezintă un act de sfidare a opiniei publice din România.

Atât directorul CFR, cât și ministrul Transporturilor sunt direct responsabili pentru desființarea serviciului de permanență din cadrul CFR Călători, care ar fi avut capacitatea de a reacționa rapid pentru protejarea călătorilor în cazul trenului blocat”, acuză Mihai Fifor pe pagina sa de socializare.

”De asemenea, întârzierea aprobării bugetului CFR și sistarea aproape în totalitate în ultimul an a reparațiilor la locomotivele care deservesc aceste servicii de urgență reprezintă erori majore de management, care reclamă înlocuirea urgentă a celor care au luat sau au aprobat aceste decizii”

Mihai Fifor

Mihai Fifor: ”Ministrul Drulă nu a urmat procedurile prevăzute în cazul accidentului feroviar dintre cele două trenuri de marfă”

Mihai Fifor îl acuză pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, că nu a urmat procedurile prevăzute nici în cazul accidentului feroviar de la Fetești.

Nu a fost convocat comitetul de urgență, acuză deputatul PSD, ceea ce demonstrează că actualul ministru al Transporturilor ”habar n-are care îi sunt atribuțiile”.

”În plus ministrul Drulă nu a urmat procedurile prevăzute în cazul accidentului feroviar dintre cele două trenuri de marfă. Pentru o astfel de situație ministrul ar fi trebuit să convoace imediat comitetul de urgență. Acest lucru nu s-a întâmplat ceea ce arată că ministrul habar n-are care îi sunt atribuțiile.

Iar liderii sindicali din domeniul feroviar fac dezvăluiri șocante despre practicile șefului CFR, care închiriază locomotive bune și când apar defecțiuni nu pot înlocui în timp scurt cele stricate”, încheie deputatul PSD Mihai Fifor postarea din mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase