Proiectul pentru cumpărarea de servicii juridice, astfel încât Nicușor Dan să nu mai reprezinte Municipalitatea în instanțe, respins din nou în CGMB

Proiectul pentru cumpărarea de servicii juridice, astfel încât Nicușor Dan să nu mai reprezinte Municipalitatea în instanțe, respins din nou în CGMB
Nicușor Dan / Foto: Alexandra Pandrea (Gândul)
Publicat: 27/12/2021, 10:57
Actualizat: 27/12/2021, 13:16

Consilierii generali de la Primăria Capitalei vor dezbate din nou, luni, un proiect de hotărâre care prevede ca CGMB să achiziționeze „servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică”, astfel încât primarul general să nu mai reprezinte Municipalitatea în instanțe, așa cum o face din decembrie anul trecut.

Update: 13:00: Proiectul a primit 18 voturi „pentru”, unul împotrivă și 11 abțineri, astfel că nu a fost adoptat nici luni. Consilierii PSD nu participă la ședința CGMB de luni.

Știrea inițială:

Proiectul a fost dezbătut și în ședința extraordinară de săptămâna trecută, dar a fost respins, după ce a primit un număr prea mic de voturi „pentru”.

Consilierii generali propun achiziționarea de servicii de consultanță și reprezentare juridică a Municipalității în instanțe. Până în decembrie anul acesta, primarul general era cel care reprezenta CGMB în procesele din instanțe.

„În data de 9 decembrie a anului trecut, Nicușor Dan a fost împuternicit de către Consiliul General să-l reprezinte în instanță în eventualitatea în care un petent își dorește să dea în judecată CGMB.  De-a lungul anului, Nicușor Dan a reprezentat cu rea-voință și cu viclenie CGMB. A achiesat la multe dintre cererile petenților, îndeosebi ale celor de la Asociația Salvați Bucureștiul, iar consilierii generali vor să adopte un proiect prin care CGMB să achiziționeze servicii de consultanță și reprezentare juridică, astfel că nu va mai merge Nicușor Dan în instanțe să reprezinte Municipalitatea”, a declarat, pentru Gândul, Marius Pavel, consiler PSD.

Consilier USR: „Schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general”

Potrivit lui Cosmin Smighelschi, consilier USR, prin acest proiect se dorește ca CGMB să fie apărat obiectiv în instanțe.

„Primarul a avut un an de zile în care a fost mandatat să reprezinte Consiliul General. Acesta a expirat, și noi îl vom reînnoi, dar schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general. Raționamentul este că ne dorim ca în cazul unor procese sau litigii – unele există deja -, să ne putem apăra obiectiv și fără a exista conflicte de interese”, a declarat Cosmin Smighelschi, pentru Gândul.

„Pot exista poziții procesuale diferite între primarul general și CGMB”

„Având în vedere posibilitatea existenței unei poziții procesuale diferite între Consiliul General al Municipiului Bucureşti și Primarul General al Municipiului București, și raportat la importanța reprezentării în justiție a actelor emise de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar și a intereselor acestuia, se impune achiziționarea de servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică a Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți, 21 decembrie,  însă nu a fost aprobat. Consilierii PSD nu au mai participat la ședință, iar potrivit surselor Gândul, o parte dintre consilierii USR nu au mai fost de acord cu acest proiect. Ulterior, consilierii PNL au părăsit ședința, pe motiv că „majoritatea din CGMB nu mai funcționează”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului