EXCLUSIV | PSD, USR și PNL s-au înțeles împotriva lui Nicușor Dan. Nu mai vor ca primarul general să reprezinte Municipalitatea în instanțe: „A avut un mandat de un an, acum vrem o firmă de avocatură”

EXCLUSIV | PSD, USR și PNL s-au înțeles împotriva lui Nicușor Dan. Nu mai vor ca primarul general să reprezinte Municipalitatea în instanțe: „A avut un mandat de un an, acum vrem o firmă de avocatură”
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei / Foto: Alexandra Pandrea (Gândul)
Publicat: 21/12/2021, 11:22
Actualizat: 21/12/2021, 18:30

Consilierii din Consiliul General al Municipiului București, de la toate partidele, vor depune, marți, un proiect comun care prevede ca CGMB să achiziționeze „servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică”, astfel încât primarul general să nu mai reprezinte Municipalitatea în instanțe, așa cum o face din decembrie anul trecut.

UPDATE: 18:30:  Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți, însă nu a fost aprobat. Consilierii PSD nu au mai participat la ședință. Potrivit surselor Gândul, o parte dintre consilierii USR nu au mai fost de acord cu acest proiect. Ulterior, consilierii PNL au părăsit ședința, pe motiv că „majoritatea din CGMB nu mai funcționează”.

Proiectul prin care consilierii generali propun achiziționarea de servicii de consultanță și reprezentare juridică va fi depus marți la Registratura PMB, fiind posibil ca el să intre pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CGMB, care este tot marți, de la ora 15.00.

Proiectul este asumat de toate partidele din CGMB.

„În data de 9 decembrie a anului trecut, Nicușor Dan a fost împuternicit de către Consiliul General să-l reprezinte în instanță în eventualitatea în care un petent își dorește să dea în judecată CGMB.  De-a lungul anului, Nicușor Dan a reprezentat cu rea-voință și cu viclenie CGMB. A achiesat la multe dintre cererile petenților, îndeosebi ale celor de la Asociația Salvați Bucureștiul, iar consilierii generali vor să adopte un proiect prin care CGMB să achiziționeze servicii de consultanță și reprezentare juridică, astfel că nu va mai merge Nicușor Dan în instanțe să reprezinte Municipalitatea”, a declarat, pentru Gândul, Marius Pavel, consiler PSD.

Consilier USR: „Schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general”

Inițiativa este confirmată de Cosmin Smighelschi, consilier USR.

„Primarul a avut un an de zile în care a fost mandatat să reprezinte Consiliul General. Acesta a expirat, și noi îl vom reînnoi, dar schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general. Raționamentul este că ne dorim ca în cazul unor procese sau litigii – unele există deja -, să ne putem apăra obiectiv și fără a exista conflicte de interese”, a declarat Cosmin Smighelschi, pentru Gândul.

Și Răzvan Socolovici, de la PNL, a confirmat pentru Gândul inițiativa de introducere a acestui proiect pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de marți.

„Având în vedere posibilitatea existenței unei poziții procesuale diferite între Consiliul General al Municipiului Bucureşti și Primarul General al Municipiului București, și raportat la importanța reprezentării în justiție a actelor emise de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar și a intereselor acestuia, se impune achiziționarea de servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică a Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, se arată în referatul de aprobare a proiectului care ar urma să fie introdus în ședința de marți a CGMB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase