Secția de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni din București, inundată după o ploaie torențială / UPU a costat 3,5 milioane de euro

Publicat: 31 08. 2023, 10:07
Actualizat: 31 08. 2023, 10:11
Secția de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni din București, inundată după o ploaie torențială / UPU a costat 3,5 milioane de euro.

Secția de primiri urgențe de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București a fost inundată după ploaia torențială de miercuri seara care a cuprins Capitala. 

Unitatea a fost inaugurată în urmă cu doi ani și a costat 3,5 milioane de euro.

Conform reprezentanților spitalului, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului, a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul „Sfântul Ioan”.

„În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la ‘Sf. Ioan’, iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, afirmă reprezentanții spitalului, potrivit Agerpres.

Secția a fost inaugurată recent și a costat 3,5 milioane de euro

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni a fost inaugurată în septembrie 2021. Sectorul 4 al Municipiului București a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniți de la Ministerul Sănătății și din fonduri europene. Construcția a permis instalarea a 9 paturi pentru urgențe minore, 10 paturi la urgențe majore, 4 paturi la resuscitare, 3 paturi la staționar și un pat izolare. Clădirea are de asemenea un cabinet de urgențe, unul de neurochirurgie pediatrică, o sală pentru ghips și o sală de sutură.

„Unitatea a fost amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, având un regim de înălţime S+P+2E. Este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2. Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi. Secţia urgenţelor majore a fost extinsă, cea a urgenţelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare”, conform Primăriei Sector 4.

Sursa foto: Libertatea