Semnal de alarmă al Grupului IOR: „În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică, care găzduiește sute de specii rare, va fi rasă”

Publicat: 03 05. 2023, 13:37

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan cere intervenția de urgență a autorităților în zona retrocedată a parcului IOR, acolo unde s-a comis un dezastru ecologic.

„În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică, care găzduiește sute de specii rare în acest oraș, va fi rasă pentru satisfacția și profitul unor proprietari privați care vor să betoneze spațiul verde al comunității și al întregului București”, au transmis reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan.

Potrivit sursei citate, autoritățile dau din umeri la sesizările locuitorilor din zonă.

„Solcităm intervenția de urgență a autorităților, care dau din umeri la sutele de sesizări primite din partea cetățenilor revoltați! Cerem stoparea imediată a tăierilor din ”zona retrocedată” și tragerea la răspundere a proprietarilor, precum și a chiriașilor care au determinat și permis această crimă de mediu și de sănătate publică!”, mai transmit reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan.

Parcul IOR a pierdut 12 hecare în 2005

Parcul IOR, care este amenajat încă din anul 1980, a pierdut în 2005 aproximativ 12 hectare. Deși controversata retrocedare a terenului a fost contestată în instanță, situația nu a putut fi schimbată.

Despre dezastrul ecologic din apropierea Parcului IOR, Gândul a scris încă de anul trecut (informații detaliate AICI). Imaginile prezentate de Gândul în august arătau copacii găuriți, cel mai probabil cu o bormașină, sau arși în incendii. Deși proprietara terenului a fost amendată și obligată să readucă terenul la starea inițială, o lună mai târziu, alți copaci erau arși în incendii (mai multe informații AICI).