Serghei Lavrov tună și fulgeră: „UE și NATO se pregătesc de război împotriva noastră”

Serghei Lavrov tună și fulgeră: „UE și NATO se pregătesc de război împotriva noastră”
Lavrov transmite că negocierile dintre Rusia şi Ucraina sunt în „impas” / Sursă Foto: Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/06/2022, 19:10

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat dur UE și NATO că își unesc capacitățile pentru a purta un război contra Rusiei.

Serghei Lavrov spune că are puține iluzii că actuala ofensivă antirusă a UE va dispărea pe termen lung.

Oficialul rus a făcut declarațiile în cadrul unei vizite în Azerbaidjan.

Lavrov a mai declarat că Germania nazistă sub Adolf Hitler a unit mai multe țări europene pentru a ataca Uniunea Sovietică la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Șeful diplomației ruse vorbește despre coaliția „atât de modernă” UE-NATO, pentru un război cu Federația Rusă. „Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape”, avertizează Lavrov.

Despre decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de țară candidată la aderare, Lavrov a subliniat că acest lucru nu este o amenințare la adresa Rusiei, deoarece UE, spre deosebire de NATO, nu este o alianță militară.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie pentru a „denazifica” țara, iar ulterior UE și statele occidentale au impus sancțiuni dure Moscovei.

Mai mult, de sâmbăta trecută, Lituania a impus sancțiuni care au restricționat tranzitul de mărfuri spre enclava rusă Kaliningrad, ceea ce a provocat reacții dure din partea Rusiei, scrie stiripesurse.ro.

Mediafax FOTO

Lavrov: Rusia nu e curată ca lacrima și nu ne este rușine să arătăm cine suntem / Nu am invadat Ucraina!

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, joi, într-un inteviu pentru BBC, că Rusia nu a invadat Ucraina, ci a declanșat o operațiune specială.

„Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei spre NATO a fost un act criminal”, a avertizat Lavrov.

Realizatorul BBC l-a provocat pe Lavrov cu privire la ororile de la Cernigău, unde au murit copii și adulți, care au stat în subsoluri, iar Lavrov a replicat: „Este un mare păcat, dar diplomații internațional, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunii din Occident. Și de foarte multe ori sunt supuși fiind folosiți pentru a amplifica fake news răspândite de Occident”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult