Serviciile secrete germane SUSȚIN că Putin se pregătește pentru un conflict cu țările NATO chiar din 2026

Publicat: 16 03. 2024, 22:24

Guvernul de la Berlin a primit un raport de la serviciile de informații germane care analizează amenințările militare ale Federației Ruse. Acesta sugerează că Moscova se pregătește pentru conflicte cu țările NATO în următorii ani, potrivit Business Insider.

Pe baza unei astfel de pregătiri, Federația Rusă își poate dubla numărul de soldați, sugerează raportul. Publicația afirmă, în special, că în următorii cinci ani, Rusia ar putea dubla capacitatea militară.

Serviciile de informații afirmă că Moscova se pregătește pentru o luptă majoră cu Occidentul. Acest lucru este demonstrat de reorganizarea armatei țării, deplasarea soldaților și instalarea rachetelor în vestul țării.

În consecință, un raport al serviciilor de informații germane indică faptul că „nu mai poate fi exclus” ca președintele rus Vladimir Putin să lanseze atacuri împotriva cel puțin unei părți a NATO, în special Finlanda sau țările baltice, „din 2026”. Până acum, o mulțime de oameni de știință militară au susținut că Europa are mai mult timp pentru a se pregăti. Între timp, oficialii de la sediul Alianței Nord-Atlantice spun că, deși sunt îngrijorați de creșterea puterii militare a Federației Ruse și de potențialele conflicte, ei cred că acest lucru nu va duce neapărat la un război, potrivit Business Insider.

Publicația a citat o evaluare făcută de serviciile speciale americane, care au spus că nu văd pericolul unui atac al Federației Ruse asupra NATO „pe termen mediu”. Serviciile de informații americane estimează că forțele armate ale Rusiei vor dura încă cinci până la opt ani pentru a-și reveni la nivelul de putere pe care îl aveau înainte de invazia masivă a Ucrainei.

Șefii serviciilor de informații externe și militare ale Estoniei au declarat că, la doi ani după invadarea Ucrainei de către Rusia, Kremlinul își reorganizează și își extinde armata pentru a se pregăti pentru un conflict cu NATO în următorii zece ani. Între timp, Institutul American pentru Studiul Războiului afirmă că armata rusă a demonstrat capacitatea de a se adapta la ostilitățile din Ucraina și, probabil, intenționează să aplice lecțiile pe care le-a învățat pentru a se pregăti pentru o confruntare viitoare cu NATO. Putin pariază pe slăbiciunea Europei. Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, crede că Putin se apropie de o breșă din cauza crizei de muniții, a conflictelor dintre aliații occidentali ai Kievului și a incapacității Washingtonului de a trece un pachet critic de ajutor militar.