Sfinții Constantin și Elena 2021. Tradiții și obiceiuri la români. Mesaje de Sf. Constantin și Elena

Sfinții Constantin și Elena 2021. Tradiții și obiceiuri la români. Mesaje de Sf. Constantin și Elena
Sfinții Constantin și Elena 2021. Tradiții și obiceiuri la români. Mesaje de Sf. Constantin și Elena / Foto: Wikipedia
Publicat: 21/05/2021, 06:51

Sfinții Constantin și Elena 2021. Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți, în fiecare an, pe 21 mai, când creștinii ortodocși din România au mai multe tradiții și obiceiuri pe care le respectă.

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, al căror hram este purtat de numeroase biserici din România. Această sărbătoare se celebrează în fiecare an în data de 21 mai.

În tradiția populară, sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este denumită și Constandinul Puilor sau Constantin Graur.

După ce le-a fost dezlegat gladul la Vlăsie, la 11 ianuarie, iar perioada de împerechere s-a încheiat, păsările au deja pui pe care îi învață să zboare liberi.

Sfinții Constantin și Elena 2021. Ziua se serbează în special pentru a apăra recoltele și în trecut exista un obicei: pentru a feri strugurii de grauri, țăranii nu lucrau o zi.

Stăteau acasă, iar celor care munceau în acea zi li se „ardeau” bucatele pe ogor. Constandinul Puilor nu este singura sărbătoare pentru păsările din văzduh.

Astfel, circul păsărilor se sărbătorește la 1 septembrie, când cele care nu zboară în țările calde își pregătesc adăpostul de iarnă.

Sfinții Constantin și Elena 2021. Tot de Sf. Constantin și Elena laptele de la oile fermierilor se măsoară și cantitatea este însemnată pe răboj.

La stână se fac ritualuri de îndepărtare a forțelor rele, prin aprinderea „focului viu”.

Sfinții Constantin și Elena 2021. Pentru a avea noroc, oamenii trebuie să împartă cruciulițe apropiaților.

În ziua Sf. Constantin și Elena este bine să nu se lucreze, deoarece strugurii pot fi distruși. Până la 21 mai trebuie semănate, de asemenea, porumbul, ovăzul și meiul.

Sfinții Constantin și Elena 2021. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume

Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ţi rămână deschis către calea fericirii şi împlinirii eterne!

La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin şi Elena”! Să ai parte de bucurii şi împliniri!

Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi urăm un sincer „La mulţi ani!”

Este minunat să ştii că cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e şi mai minunat să ştii că există cineva care nu-ţi uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Sfinții Constantin și Elena 2021. Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani!

Să ai parte de cât de multă fericire îţi poate cuprinde inima, de cât de multe zâmbete îţi poate dărui o zi şi de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin / Costică / Costel / Costin / Coşti / Costinel / Costelus / Elena / Ileana / Leana / Lena / Nuti / Lenuta!

La mulţi Ani şi să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc şi un camion cu bani!

La mulţi ani! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!

Se spune că iubiţii sunt ca luna, iar fraţii ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arăta bine fără lună, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulţi ani, frăţiorule/iubitule!

Mesaje de Sf. Constantin și Elena

Să-ţi dea Domnul sănătate, judecata înţeleaptă, viaţa lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!

Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

La mulţi ani tuturor celor ce poartă numele sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena! Să vă călăuzească şi vă vă ajute a urma calea spre Domnul!

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase