PSD așteaptă o nouă nominalizare de la liberali pentru funcția de secretar general al Guvernului. Noi discuții, la următoarea ședință a Coaliției

PSD așteaptă o nouă nominalizare de la liberali pentru funcția de secretar general al Guvernului. Noi discuții, la următoarea ședință a Coaliției
Publicat: 19/06/2023, 15:45
Actualizat: 19/06/2023, 19:17

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat pentru GÂNDUL că ”funcția de secretar general al Guvernului înseamnă principalul colaborator practic al prim-ministrului și aici intervine evaluarea prim-ministrului”. Deoarece în ceea ce-l privește pe Mircea Abrudean, evaluarea lui Marcel Ciolacu ar fi una nefavorabilă, social-democrații așteaptă o altă numire din partea liberalilor, în cadrul ședinței Coaliției.

Update: În urma ședinței de Coaliție, social-democrații și liberalii nu au ajuns la un consens pe tema numirii ca secretar general al Guvernului a lui Mircea Abrudean. Discuțiile vor fi reluate la următoarea ședință de Coaliție. Deși numirea lui Mircea Abrudean nu ar fi acceptată de PSD, liberalii nu au venit cu altă propunere până la acest moment.

Știrea inițială:

Gabriel Zetea susține că, în ciuda faptului că PSD respinge nominalizarea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului, protocolul este respectat, iar cei doi președinți de Coaliție vor găsi o cale de înțelegere:

”Protocolul, din punctul nostru de vedere, este respectat. Nominalizarea pentru funcția de secretar general al Guvernului aparține Partidului Național Liberal. Respectăm astfel protocolul. Sigur, funcția de secretar general al Guvernului înseamnă principalul colaborator al prim-ministrului. Și aici intervine evaluarea sa.

În afara protocolului politic, atunci când vorbim de prim-ministrul României și el are dreptul, conform Constituției, să evalueze persoanele pe care partidele politice le propun. În acest caz, evaluarea prim-ministrului pare să fie nefavorabilă. Ca atare, în discuțiile pe care le-au mai avut deja și o să le aibă în continuare și domnul Ciolacu și domnul Ciucă, probabil că motivele i-au fost transmise domnului Ciucă și așteaptă o nouă nominalizare din partea Partidului Național Liberal. Cred că e normal până la urmă.

Și noi, Partidul Social Democrat, atunci când prim-ministru era domnul Nicolae Ciucă, ne-am raportat de fiecare dată la persoana sa ca prim-ministru, care este persoana care evaluează miniștrii. Apoi partidele politice fac nominalizări în concordanță cu evaluarea prim-ministrului”, a declarat vicepreședintele PSD.

Social democrații așteaptă o altă numire a liberalilor pentru funcția de secretar general al Guvernului în locul lui Mircea Abrudean

Gabriel Zetea a menționat buna înțelegere dintre cei doi președinți din Coaliție, care va conduce la o nouă nominalizare a liberalilor pentru funcția de secretar general al Guvernului:

”Sunt convins că, în urma discuțiilor pe care președinții le vor avea, în urma comunicării motivelor pe care le are primul-ministru și Partidul Național Liberal va proceda în continuare cu multă înțelepciune și va înțelege până la urmă, raționamentul pe care îl are prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Subiectul este dezbătut la această oră în cadrul unei ședințe de Coaliție ce are loc la Palatul Victoria.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului