Soldații ruși spun că toată armata lor e plină de proști și deplâng pierderile suferite în Ucraina. Au fost înregistrați

Soldații ruși spun că toată armata lor e plină de proști și deplâng pierderile suferite în Ucraina. Au fost înregistrați
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 31/03/2022, 22:40

Soldații ruși au fost înregistrați în timp ce deplâng pierderile suferite în timpul invaziei din Ucraina și spun că toată armata lor este plină de proști. Mai mult, militarii lui Putin au început sa nu mai respecte ordine, potrivit spionajului britanic.

Totuși, liderul de la Kremlin nu ține cont de aceste aspecte și a semnat, joi, 31 marti, un decret prin care a ordonat înrolarea a 134.500 de noi recruţi în armată.

Și asta chiar dacă din ce în ce mai mulți soldați par să se întoarcă împotriva lui din cauza pierderilor umilitoare din Ucraina. Trupele vor fi chemate să înceapă serviciul de la 1 aprilie până la 15 iulie.

Ministerul Apărării a promis la începutul acestei săptămâni că „nu vor fi trimise în niciun punct fierbinte” și că cei recrutați primăvara trecută vor fi trimiși acasă.

Dar aceste asigurări par umbrite de o multitudine de rapoarte care spun că războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a fost afectat de minciuni de sus în jos, trupele ruse susținând că au fost induse în eroare în război și consilierii lui Putin ferindu-l pe liderul rus de amploarea pierderilor devastatoare.

Tot joi, Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat un apel interceptat, cu un soldat rus care critică incompetența crasă a propriei sale armate, potrivit Daily Beast.

„Brigada noastră s-a pierdut complet. Sunt pierderi, mulți răniți”, îi spune soției sale.

Întrebat dacă pierderile sunt rezultatul încurcăturii cuiva, el oferă un răspuns direct: „Toată armata… sunt niște proști. Nici nu este clar de ce suntem aici”.

O altă înregistrare împărtășită de Anton Gerașcenko , un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, surprinde un bărbat identificat ca un soldat rus pe nume Maksim, întrebându-și mama ce se arată la televiziunea rusă, iar dacă există informații care „spun că vor schimba ceva”.

„Totul este rău, aproape nimeni dintre noi nu a mai rămas. Au spus că vom continua până la sfârșit, până când toți vor fi morți”, îi spune el mamei sale.

Întrebat dacă ofițerul său superior mai era în unitate, acesta răspunde: „Nu, ne-a lăsat ieri. Toți suntem împotmoliți dacă el a plecat”.

Noile înregistrări apar la doar câteva ore după ce oficialii occidentali au declarat că există tot mai multe dovezi de dezordine și dezamăgire în rândul trupelor rusești, șeful spionilor britanici citând rapoarte despre trupe „ refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriul echipament și chiar doborându-și accidental propriile aeronave”.

În acest context, oficialii ruși ai Apărării au susținut că vor reduce ostilitățile din jurul capitalei ucrainene și că își vor muta atenția spre estul țării – un anunț privit cu scepticism de oficialii ucraineni, care au spus că Kremlinul încearcă să transforme numeroasele eșecuri într-un scenariu de „misiune îndeplinită”.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...