Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a peste 134.000 de recruți cu vârste între 18 și 27 de ani. Unde vor fi trimiși noii militari

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a peste 134.000 de recruți cu vârste între 18 și 27 de ani. Unde vor fi trimiși noii militari
Tineri recruți ruși își promesc echipamentul / Sursa: Shutterstock - arhivă - caracter ilustrativ
Publicat: 31/03/2022, 15:44

Președintele Vladimir Putin a semnat, joi, un decret prin care ordonă încorporarea a 134.500 de noi recruți, ca parte a proiectului anual de încorporare de primăvară al Rusiei. Ministerul Apărării a anunțat însă că aceasta nu a avut nimic de-a face cu războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Ordinul a venit la cinci săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, operațiune care s-a lovit de o puternică rezistență ucraineană. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că niciunul dintre cei chemați să fie încorporați nu va fi trimis în „puncte fierbinți”, potrivit Reuters.

Chestiunea implicării recruților în război este extrem de sensibilă. Pe 9 martie, ministerul Apărării a recunoscut că unii au fost trimiși în Ucraina după ce Putin a negat acest lucru cu diverse ocazii, spunând că au fost trimiși doar soldați și ofițeri profesioniști.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a afirmat la acea vreme că președintele a ordonat procurorilor militari să investigheze și să pedepsească oficialii responsabili care au încălcat instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

Proiectului anual de recrutare de primăvară, care are loc între 1 aprilie și 15 iulie, vizează bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, potrivit decretului semnat de Putin. Șoigu a declarat marți că cei chemați vor începe să fie trimiși la bazele desemnate la sfârșitul lunii mai.

„Majoritatea personalului militar va urma o pregătire profesională în centre de formare pentru o perioadă cuprinsă între trei și cinci luni. Permiteți-mi să subliniez că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte”, a spus el potrivit declarațiilor publicate pe site-ul ministerului Apărării

Totuși, Mihail Benyash – un avocat care reprezintă mai mulți membri ai Gărzii Naționale a Rusiei care au refuzat un ordin de a merge în Ucraina – a spus că, potrivit legii ruse, recruții ar putea fi trimiși la luptă după câteva luni de antrenament.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în ceea ce a numit o „operațiune militară specială” de demilitarizare și „denazificare” a țării. Războiul a ucis mii de oameni și a strămutat milioane de ucraineni.

În ultimele zile, Rusia și-a reformulat obiectivele, spunând că niciodată nua intenționat să cucerească Kievul și alte orașe mari, ci se concentrează pe „eliberarea” zonelor estice în care separatiștii susținuți de ruși luptă cu armata ucraineană din 2014.

Aceste declarații au fost primite cu scepticism de Ucraina și guvernele occidentale. Analiștii militari au sugerat că focusul declarat pe regiunea estică Donbas ar putea fi o încercare de a-I croi lui Vladimir Putin o ieșire din care să nu rămână cu imaginea șifonată.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York