Sora lui Kosta Kecmanovic, martoră la masacrul făcut de fratele ei în școala din BELGRAD / Ce documentar a vizionat elevul criminal cu o seară înainte

Sora lui Kosta Kecmanovic, martoră la masacrul făcut de fratele ei în școala din BELGRAD / Ce documentar a vizionat elevul criminal cu o seară înainte
Sora lui Kosta Kecmanovic, martoră la masacrul făcut de fratele ei / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 04/05/2023, 21:46
Actualizat: 04/05/2023, 21:59

Serbia este în stare de șoc după un masacru petrecut într-o școală din capitala Belgrad. Un elev de numai 13 ani și-a împușcat mortal opt colegi, o profesoară și pe paznicul instituției.

Sora lui Kosta Kecmanovic a fost martoră la masacrul de miercuri și nu își revine din plâns.

Kosta Kecmanovic, direct în istorie

Kosta Kecmanovic, elevul criminal, a intrat direct în istorie. El este cel mai mare criminal în masă sub 14 ani din istorie.

Portretul pe care i l-au creionat anchetatorii este al unui ucigaș cu sânge rece, iar datele strânse până în prezent par a confirma această imagine.

Din câte se pare, înainte să comită masacrul de la școala „Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanovic s-ar fi uitat la un documentar american despre crimele în masă în școlile din State. El s-a uitat pe platforma TikTok la videoclipuri cu atacurile de la universitățile și colegiile americane.

Informația a fost dezvăluită chiar de șeful Poliției din Belgrad. Într-o declarație pentru CNN, Veselin Milic a declarat: „Această faptă monstruoasă a fost planificată noaptea și pusă în aplicare dimineața. Acest criminal a spus că a văzut un film american ciudat, în care un băiat a făcut același lucru în școala sa”.

Potrivit lui Milin, chiar Kosta le-a povestit polițiștilor, în detaliu, despre documentarele la care s-a uitat, declarații date în prezența unui avocat angajat de părinții săi.

„Ucigașul nu a avut manifestat nicio remușcare. Asta ne-a șocat, pe mine și pe toți oamenii din Serbia” – Veselin Milic, șeful Poliției din Belgrad

O altă ipoteză care a circulat, legată de hărțuirea elevului, a fost infirmată de oamenii legii. Potrivit polițiștilor, Kosta Kecmanovic nu a fost victima bullying-ului.

S-a antrenat trăgând cu arma la stadionul „Partizan”

Mai departe, Milic arată că arestarea părinților lui Kecmanovic ar fi justificată de faptul că băiatul a avut acces la un seif codat în care tatăl său își ținea armele (deținute legal).

Potrivit acestuia, adolescentul era „neobișnuit de priceput la arme”, aptitiudine deprinsă din antrenamentele efectuate cu tatăl său la un poligon de tragere amenajat în subsolul stadionului clubului Partizan.

Serbia interzice minorilor să mânuiască arme de foc, totuși, cumva, Kosta Kecmanovic a mers într-un poligon de tragere și acolo a fost antrenat  chiar de tatăl său.

Fiind prea tânăr pentru a fi tras la răspundere, Kosta Kecmanovic (13 ani) a fost internat într-o instituție psihiatrică.

Polițistul care patrula în zonă chiar în momentul atacului

Ministrul-adjunct sârb al Educației, Milan Pasic, a declarat pentru CNN că exact momentul masacrului, când s-au tras primele focuri de armă, în perimetrul campusului școlar se afla un ofițer de poliție înarmat, care patrula.

Și Poliția belgrădeană a confirmat informația, dezvăluind că ofițerul a așteptat întăriri înainte de a interveni.

Ulterior, polițistul a participat la arestarea lui Kecmanovic.

Pe imaginile video publicate până în prezent se vede cum s-a declanșat iadul în școala „Vladislav Ribnikar”, din cartierul select Vraciar. Sunetul înregistrării a captat zeci de lovituri de armă, ca niște pocnete seci. Un glonț, două, foc în rafală.

Opt copii, şapte fete şi un băiat, cu toții sub 14 ani, n-au avut nicio șansă, pierind sub gloanțele trase de colegul lor. Paznicul şcolii, ucis și el, la fel ca o profesoară, care a murit după câteva ceasuri, pe patul de spital.

Fiica antrenorului de la CSM Zalău, printre victime

Printre victimele masacrului de miercuri s-a numărat și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău.

Sosit degrabă la Belgrad, Dragan Kobiljski a fost zărit în lacrimi umblând pe străzile din jurul şcolii, transformate într-un adevărat altar al durerii. Antrenorul plânge şi îşi îmbrăţişează soţia, căutând să-i aline câtuși de puțin din durere.

Ieri în jurul prânzului am primit un telefon de la dânsul. Era extrem de agitat, plângea, dărâmat… I-am cunoscut fetiţele. De Crăciun, l-au vizitat aici, la Zalău. Chiar au fost prezente la câteva antrenamente”, a povestit Adrian Feher, managerul echipei SCM Zalău.

În mod miraculos, o altă fetiță a scăpat de atacul lui Kosta. Ea le-a povestit părinților ce a văzut, iar tatăl acesteia a stat de vorbă cu jurnaliștii sârbi. „Băiatul a intrat băiatul în clasă și a început să tragă. Fiică-mea zice că l-a văzut cum ține pistolul, apoi a tras… primele două fete au căzut, apoi sângele a țâșnit pe tricoul fetiței care e acum la Urgențe și are răni serioase”, a declarat tatăl micuței.

Cine este Kosta Kecmanovic și cum a plănuit atacul

Elevul criminal Kosta Kecmanovic are doar 13 ani și este olimpic la matematică şi istorie.

Părinții lui, tatăl – medic renumit, mama – profesor universitar, sunt divorțați.

Polițiștii sârbi susțin că au de-a face cu un ucigaş cu sânge rece, care și-a calculat pașii până la cel mai mic detaliu. Ca și cum ar fi copiat scenariul unui film sau documentar din cele vizionate cu o seară înainte de atac.

„Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă. Şi-a desenat planurile şcolii, cu intrări şi ieşiri, desenul a fost găsit în banca lui. Şi el însuşi a spus că avea ţinte prioritare”, a menționat șeful Poliției din Belgrad.

Din câte notează presa sârbă, după atac, chiar Kosta Kecmanovic ar fi sunat la Poliție și ar fi zis că este un criminal psihopat care trebuie oprit.

În rucsacul pe care-l avea asupra lui în momentul în care a fost reținut, polițiștii au descoperit și patru cocktail-uri Molotov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?