Spărgătorii de bancomate de la Constanţa, din mafia italiană N’dragheta, arestaţi pentru 30 de zile

Spărgătorii de bancomate de la Constanţa, din mafia italiană N’dragheta, arestaţi pentru 30 de zile
Spărgătorii de bancomate de la Constanţa, din mafia italiană N’dragheta, arestaţi pentru 30 de zile / Sursa FOTO: Observatornews.ro
Publicat: 01/12/2022, 15:11

Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi spărgători de bancomate care au legături cu mafia din Italia. Suspecții, un bărbat și o femeie, au fost prinși în flagrant de polițiști chiar când aruncau în aer un bancomat din Constanţa.

Despre Katia Sanginesi, o italiancă în vârstă de 55 de ani, autoritățile spun că face parte din temuta grupare mafiotă N’dragheta, care controleză regiunea Calabria.

Spărgătorii au contestat arestul preventiv

Momentul în care explodează un bancomat din Constanţa a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe imagini se poate observa cum, cu numai câteva secunde înainte, cei doi spărgători se îndepărtează în viteză de aparatul ATM. Cel mai probabil, explozia a fost provocată de o bombă cu trinitrotoluen, căci a distrus ATM-ul și tot ce era în jur.

Tribunalul Constanţa a decis plasarea în arest preventiv a celor doi spărgători.

„Clienţii mei au formulat contestaţie împotriva acestei măsuri ce urmează să fie soluţionată de Curtea de apel Constanţa. Este vorba despre acţiunea de distrugere, furt calificat şi nerespectarea regimului materialelor explozive. În momentul acesta, da, clienţii mei sunt arestaţi şi urmează ca organele de cercetare penală să îşi facă treaba”, a declarat avocatul suspecţilor, Mariana Ţandără, citată de Antena 3.

Italianca Sanginesi și românul Apostol Gheorghe (48 de ani) sunt bănuiți că au dat spargeri similare și în Roma şi Bari.

În Constanța, la 18 noiembrie, un alt bancomat, amplasat chiar lângă o secţie de poliţie, a fost aruncat în aer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase