Sute de blocuri din București nu au apă caldă. Când va fi rezolvată problema

Publicat: 10 05. 2021, 22:15
Avarie la rețeaua de apă caldă din București. Sursa foto: Profimedia

Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă în cursul zilei de luni. Cele mai mari probleme se înregistrează în sectoarele 1, 4 și 5, iar cauza ar fi o serie de avarii produse în ultimele zile la rețeaua de termoficare.

Locuitorii din București sunt nemulțumiți de situație și spun că au sunat la Termoenergetica, unde li s-a spus că le-a fost promis că serviciul va reveni la parametri, informează Digi24.

Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că mulți bucureșteni au fost nevoiți să încălzească apă la aragaz pentru a se putea spăla.

Unele cartiere din Capitală sunt afectate de câteva zile de aceste avarii. În general, reprezentanții Termoenergetica invocă avarii la rețeaua primară sau la anumite puncte termice. În alte zone sunt anunțate lucrări la conducte, lucrări care au necesitat întreruperea apei calde timp de mai multe ore.

Reprezentanții Termoenergetica spun că furnizarea apei calde ar trebui să fie reluată cât de curând. Ei adaugă că situația a fost cauzată de modificarea presiunii din sistem, dat fiind faptul că s-a trecut de la regimul de iarnă la cel de vară, situație în care se trece de la 4 CET-uri care alimentează rețeaua, la doar două. Această situație a făcut ca unele conducte să cedeze, având în vedere lipsa investițiilor.

Termoenergetica: Așa se întâmplă cu alimentarea cu apă caldă de fiecare dată când se trece la regimul cu două CET-uri

Directorul adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan, a declarat că de fiecare dată când se trece de la patru la doar două CET-uri apar astfel de avarii.

El adaugă că se așteaptă ca situația privind alimentarea cu apă caldă să revină la normal în cursul zilei de marți.

„În momentul de față, sectoarele 2, 3, 4 și 6 sunt echilibrate, mai pot apărea doar probleme punctuale la orele de consum. Avem probleme pe Sectorul 1, în zona Titulescu și pe Sectorul 5. Probabil mâine vom fi cu tot sistemul în parametri.

Aceste avarii și disfunționalități apar de fiecare dată când se trece de la sistemul de iarnă la cel de vară, și, respectiv, de la cel de vară la cel de iarnă. Nu știm câte blocuri au fost afectate, pentru că parametrii diferă de la oră la oră, e foarte greu de făcut o analiză exactă”, spune Gîtlan.