Teodora a murit la 15 ani în drumul spre spital, la șapte zile după ce ieșise din izolare: „Era premiantă la fizică și matematică”

Teodora a murit la 15 ani în drumul spre spital, la șapte zile după ce ieșise din izolare: „Era premiantă la fizică și matematică”
Sursă foto: Gândul
Publicat: 28/01/2022, 13:49

Teodora, o adolescentă din localitatea vasluiană Tăcuta, a murit la șapte zile după ce ieșise din izolare, în timp ce era transportată la spital. Fata era răcită de mai multe zile, însă inițial a refuzat să meargă la medic.

Când a ajuns, joi, la medicul de familie, adolescenta era deja foarte gravă. Acesta a chemat o ambulanță pentru ca fata să fie transportată la spital, însă a murit pe drum.

Teodora ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet, scriu jurnaliștii locali de la Vremea Nouă.

Testul COVID era negativ

Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ. Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat atât de tar și a mers la cabinetul medical din sat.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni”, a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui pentru Vremea Nouă.

Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac. Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui 

„Am pierdut o elevă, un suflet frumos”

Vestea morții elevei de 15 ani a îndoliat Liceul Ștefan Procopiu din Vaslui. Diriginta Teodorei a transmis un mesaj emoționant după aflarea veștii că eleva nu mai este printre ei.

„Dragi prieteni virtuali, s-a petrecut un lucru absolut neașteptat… am pierdut o elevă… un suflet frumos și curat! Mă gândesc că sunt oameni pe care îi cunoști de mulți, mulți ani și care au trecut pe lângă tine, însă despre care îți trebuie timp să te gândești ce au însemnat sau ce înseamnă pentru tine și sunt oameni care, în patru luni îți pot lăsa niște amintiri foarte plăcute. Alături de elevii clasei a IX-a A, de la Liceul Ștefan Procopiu Vaslui, printre care era și Teodora, în 4 luni am realizat o mulțime de activități care, într-un fel sau altul, ne-au determinat să ne cunoaștem”, a scris pe Facebook Isabela Mititeleru.

Profesoara a mărturisit că în ultimele săptămâni, liceul a avut mai multe activitiăți despre comunicare non-violență, lectură și importanța acesteia, matematică, istorie și nuroștiințe.

„Teodora a participat și la concursul de fizică, și la cel de matematică și a fost și premiată, ne-am sărbătorit (eu și Teodora având aceeași zi de naștere). E foarte trist ce s-a întâmplat! Dumnezeu să te odihnească, suflet frumos! Nu am cuvinte să îi întăresc pe părinții acestui copil decât transmițându-le multă putere și condoleanțe!”, a transmis profesoara Isabela Mititelu, diriginta elevei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Vaslui au anunțat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind sesizați de cadrele medicale de moartea fetei de 15 ani. Polițiștii așteaptă efectuarea necropsiei, medicii legiști urmând a stabili cauzele decesului.

Citește și

EXCLUSIV | Ana a murit fulgerător, la câteva ore după operația pe creier. Soțul acuză cadrele medicale de neglijență: „Am ajuns să duc colivă la biserică pentru soția mea de 32 de ani”

EXCLUSIV. Cazul dramatic al fetei paralizate după operația pe inimă. Se caută din nou vinovații pentru cele 12 minute în care creierul nu i s-a oxigenat și a ajuns ”o legumă”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?