Tot mai mulți parlamentari USR au un nou REPER: Lorant Sas și Dragoș Popescu se alătură formațiunii lui Dacian Cioloș

Tot mai mulți parlamentari USR au un nou REPER: Lorant Sas și Dragoș Popescu se alătură formațiunii lui Dacian Cioloș
Sursa FOTO: https://www.facebook.com/prociolos
Publicat: 22/06/2022, 14:48

Alți doi parlamentari USR se alătură noului proiect al lui Dacian Cioloș, REPER.

Lorant Sas: „Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor”

„România copiilor noştri are nevoie de un proiect reformator, susţinut de cât mai mulţi politicieni care nu sunt capturaţi de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic şi pro-european. Suntem datori să recâştigăm încrederea cetăţenilor în clasa politică, să muncim în interesul societăţii, să elaborăm şi să amendăm legi care să le aducă certitudinea unui trai mai bun şi speranţa că următoarele generaţii vor găsi acele argumente pentru a nu emigra, pentru a-şi duce o existenţă decentă în ţara în care s-au născut. O opoziţie constructivă, alături de voci marcante din cadrul societăţii civile, sau implicarea specialiştilor în deciziile politice, sunt repere care pot risipi această stare de lehamite a electoratului. Îmi doresc să ni se alăture, în acest proiect, cât mai mulţi oameni de valoare!”, a afirmat Lorant Sas.

Dragoș Popescu: „Voi construi un REPER european mai bun pentru România”

Al doilea parlamentar care părăseşte USR pentru a se alătura REPER este Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa.

„Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism şi spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi şi generaţiile ce vor urma. Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat şi în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea şi transparentizarea datelor publice, reforma instituţională, cu angrenarea în procesele de decizie şi de elaborare a politicilor publice a societăţii civile, a experţilor şi a mediului de afaceri. Alături de colegii mei, voi construi un REPER european mai bun pentru România”, a afirmat Dragoş Popescu.

Cine sunt fondatorii REPER

Cei cinci membri fondatori ai formaţiunii sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Cei cinci eurodeputaţi au renunţat la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România, informează Mediafax.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult