Primăria Capitalei începe tratamentele de deratizare şi dezinsecţie la toate unităţile de învăţământ din București. Când demarează acțiunea

Publicat: 08 08. 2021, 14:00
FOTO - caracter ilustrativ: Eco Igienizare

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti (CMEIB S.A.), demarează, începând de luni, 9 august, tratamente de deratizare şi dezinsecţie la toate unităţile de învăţământ din București.

„În vederea desfăşurării anului şcolar 2021-2022, CMEIB S.A. va efectua, în perioada 9-11 august, tratamente de combatere a şobolanilor şi ţânţarilor în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti. Deratizarea se va efectua pe spaţiile exterioare şi în subsolurile unităţilor de învăţământ, iar dezinsecţia în subsoluri, acolo unde acestea există”, se arată într-un comunicat al PMB transmis, vineri, Agerpres.

De asemenea, pe august 7 august începe şi al doilea tratament de deratizare (combatere şobolani) în parcurile Municipalităţii, la Grădina Zoologică şi pe spaţiile verzi aflate pe domeniul public (spaţii verzi aferente blocurilor de locuinţe, instituţiilor publice, aliniamente stradale).

Pe 9 şi 11 august se vor efectua noi tratamente de deratizare şi dezinsecţie (pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor) în cimitire şi în punctele termice, căminele, gurile de vizitare şi canalele aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat.

Cel de-al treilea tratament de combatere a căpuşelor se va aplica în zonele cu vegetaţie: parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spaţii şi terenuri aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective (asociaţii de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuinţe sociale etc.).

Totodată, din 11 august, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti va derula şi cel de-al 4-lea tratament de combatere a larvelor de ţânţari, operaţiune care se desfăşoară în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau a zonelor cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacului din imediata vecinătate a malului de lac în zona de mică adâncime a apei.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VECTOBAC, aprobată de Ministerul Sănătăţii, şi nu pune în pericol fauna şi flora de pe malurile lacurilor.

Al 3-lea tratament de dezinsecţie a început din 4 august, în spaţiile interioare aferente clădirilor care aparţin instituţiilor publice şi entităţilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

CITEȘTE ȘI: