Prima pagină » Actualitate » TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef

TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef

TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef
Trucul pentru cele mai suculente sarmale, sursa foto: Facebook

Care este trucul lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Iată ce recomandă celebrul Chef de la MasterChef.

Fără îndoială, sarmalele sunt un preparat clasic în bucătăria românească, prezent pe mesele de sărbătoare și la reuniunile de familie. Fiecare bucătar are propriile trucuri, Chef Sorin Bontea nu face rabat de la regulă. El știe ce trebuie făcut pentru ca sarmalele să își păstreze aroma cât mai mult timp și să fie suculente.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc (poate fi și amestec cu vită, pentru o textură mai fermă)
  • 100 g orez
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • Cimbru uscat
  • Frunze de varză murată
  • 3-4 frunze de dafin (ingredientul cu rol special)
  • Ulei (aproximativ 2 linguri)
  • 500 ml suc de roșii
  • Apă sau supă de carne (aproximativ 1 litru)
  • Afumătură (opțional)

Mod de preparare

Se începe mai întâi prin a se căli ceapa tocată mărunt. Se pune o tigaie pe foc mediu, se adaugă puțin ulei și se călește ceapa până devine translucidă. Acest pas va intensifica gustul și va adăuga o dulceață ușoară umpluturii de sarmale. Într-un bol mare, se adaugă carnea tocată, ceapa călită, orezul, pasta de tomate, sare, piper și cimbru. Se pun apoi frunzele de dafin, dar ele vor fi adăugate printre sarmale, atunci când vor fi puse la fiert. Se amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât aromele să se îmbine armonios.

Se spală apoi frunzele de varză murată pentru a îndepărata excesul de sare. Dacă frunzele sunt prea mari, ele se taie în bucăți potrivite pentru rularea sarmalelor. Se ia câte o lingură de umplutură și se pune pe o frunză de varză. Se împăturește frunza în așa fel încât umplutura să fie total neacoperită și să nu se desfacă în timpul fierberii. Se procedează la fel până se termină toată compoziția.

La baza oaleu se pun un strat de varză tocată și câteva frunze de dafin. Se așază sarmalele în oală, în straturi, adăugând câteva frunze de dafin între straturi pentru un plus de aromă. Se toarnă sucul de roșii și apă sau supă de carne peste sarmale, până când acestea sunt complet acoperite. Astfel, lichidul va ajuta sarmalele să fiarbă uniform și să absoarbă aroma tuturor mirodeniilor.

Aici intervine trucul lui Sorin Bontea. Se pune oala pe foc mic și se lasă sarmalele să fiarbă circa 2-3 ore. Astfel, Cheful recomandă fierberea lentă, pentru ca aromele să se dezvolte și să pătrundă mai bine în carne. Se verifică periodic sarmalele pentru ca lichidul să nu scadă prea mult și se completează cu apă sau supă, dacă este necesar.

CITEȘTE ȘI:

Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă

Cum se prepară cele mai bune SARMALE, fără să se rupă sau să fie prea moi. Cât timp se lasă la fiert, în funcție de carne

Recomandarea video

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Indignarea unui muncitor român stabilit în Spania, după ce i s-a oferit un salariu de 1.800 euro: „Nu acceptați aceste mizerii”
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Trei zodii își rescriu destinul de la început de an. Ianuarie le schimbă viața în bine, renasc din propria cenușă
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Câți bani cash mai folosesc europenii?