Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă

Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă
Publicat: 26/03/2024, 10:26

Sarmalele sunt, fără doar și poate, printre cele mai iubite preparate tradiționale din România, iar fiecare regiune are unele particularități în ceea ce privește rețeta.

Spre exemplu, sarmalele gătite după rețeta moldovenească sunt foarte apreciate și au depășit demult „granițele” regiunii.

Sigur, vorbim despre un preparat tradițional și, la prima vedere nu ar trebui să ne surprindă nimic în ceea ce privește rețeta. Totuși, bucătarii spun că sarmalele moldovenești au nevoie de un ingredient anume pentru a ieși cu adevărat delicioase, arată PlayTech.

Deși nu vorbim despre un ingredient spectaculos, este important să nu săriți peste acest pas: adăugarea de varză tocată pe fundul oalei, înainte de a aranja sarmalele.

Aceasta le va oferi sarmalelor un gust mult mai intens, spun bucătarii, care atrag atenția că, în cazul în care varza murată este foarte sărată, ea trebuie ținută la desărat, în apă, timp de câteva ore.

Rețeta de sarmale moldovenești

Pentru sarmalele moldovenești veți avea nevoie de:

  • 500 g carne de porc
  • 200 g carne de vită
  • 70 g orez
  • 1 kg varză murată
  • 300 g afumătură
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță rasă de piper
  • 1 linguriță rasă mărar uscat
  • 1 linguriță rasă cimbru
  • 50 ml apă
  • 150 ml vin alb
  • 250 ml suc gros de roșii
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță boabe de piper

Ceapa se călește, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când aceasta s-a răcit o puteți adăuga peste carnea tocată și orez.

Pentru un gust deosebit, gospodinele obișnuiesc să adauge și mărar uscat, cimbru, sare și piper. Compoziția se amestecă cu mâinile până când se încorporează majoritatea ingredientelor. Când compoziția este gata, puteți trece la înfășurarea sarmalelor.

Spre deosebire de sarmalele românești, cele moldovenești sunt mai mici. Potrivit bucătarilor, acestea au un diametru de 1.5 cm. Este important ca sarmalele să nu fie foarte bine strânse. În caz contrar, orezul nu se va umfla. Ultimul pas constă în punerea uor bucăți de varză tocată pe fundul oalei. Ulterior, sarmalele se aranjează circular.

Gustul specific al acestora este dat de sosul de roșii și de vin. Vinul se adaugă peste sarmale, înainte de a fi puse la fiert. În schimb, sosul de roșii se pune deasupra acestora. Bucătarii atrag atenția și ne sfătuiesc să avem grijă la cantitățile folosite. În caz contrar, riscăm să obținem niște sarmale foarte acre.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului