Turiștii nemți, „HIPNOTIZAȚI” de frumusețile României: „Natura este intactă aici și mâncarea este absolut senzaţională”

Publicat: 12 07. 2023, 08:28
Sursa foto: Profimedia Images

Pe măsură ce temperaturile în orașe ating cote de 40 de grade Celsius, mulți oameni aleg să scape de caniculă și să se refugieze în pădurile din mijlocul Bucovinei, unde temperaturile sunt de primăvară. Este și cazul unor turiști nemți veniți să admire frumusețile României.

În inima Bucovinei, între munții Călimani și Suhard, turiștii se bucură de aerul curat și răcoros. Plimbările pe câmpurile pline de flori în liniștea naturii devin o adevărată terapie. În marile orașe, temperaturile au ajuns la aproape 40 de grade Celsius, în timp ce în Bucovina abia au trecut de 20 de grade Celsius. Pensiunile din zonă nu dispun de aer condiționat, iar turiștii preferă să se răcorească într-un ciubar sau în saună.

Tina, care a călătorit din Germania pentru a participa la o tabără de tango, se bucură de atmosfera specială a munților: „Acesta este cel mai frumos loc din România pe care l-am văzut până acum. Îmi amintește de Alpi, care sunt munții mei preferați. Oamenii sunt foarte deschiși și prietenoși.”

„Suntem pentru prima dată în România și Bucovina este minunată. În fiecare dimineață când mă trezesc, văd munții. Este spectaculos”, spune turista din Germania.

„Avem două cuiburi cu apă sărată de la salina Cacica. Înăuntru avem dușuri, spațiu de relaxare și saună, care sunt foarte apreciate între sesiunile de relaxare în ciubar. Am conceput peisajul astfel încât să fie cât mai intim și natural, astfel încât să te simți cu adevărat că ai evadat în natură și te relaxezi”, spune gazda unei pensiuni din Bucovina.

Ziua se încheie cu un festin tradițional, unde turiștii se bucură de preparate locale. Teodora Zelincă, gazda unei alte pensiuni, a menționat: „Tot ce vedeți aici sunt produse preparate de noi. Avem carne de casă, preparate tradiționale și, desigur, avem ciuperci proaspete. Le-am adus dimineața. De obicei, clienții noștri preferă păstrăv prăjit, tobă, clătite umplute cu brânză și smântână la cuptor.”

Turiștii străini sunt încântați de experiența culinară, numind-o „absolut senzațională”. În apropiere, se află și o porțiune din traseul Via Transilvanica, un drum „de vis” care traversează România de la nord la sud. O noapte de cazare la o pensiune din zonă costă între 330 și 390 de lei, potrivit Observatornews.