Ucraina afirmă că Rusia a pierdut deja 4.300 de militari și sute de echipamente de luptă

Ucraina afirmă că Rusia a pierdut deja 4.300 de militari și sute de echipamente de luptă
Sursa: AP/Mediafax Foto
Publicat: 27/02/2022, 13:04

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a afirmat că forțele ruse au pierdut aproximativ 4.300 de militari, notează The Guardian, care precizează că nu a putut verificat informația, dintr-o a doua sursă, deocamdată.

Malyar a mai spus că trupele ruse au pierdut aproximativ 146 de tancuri, 27 de avioane și 26 de elicoptere.

Hanna Malyar susține, într-o postare pe Facebook, că cifrele sunt preliminare și pot fi modificate.

Ucraina estimează că pierderile militare rusești de până acum includ: 4.300 de morți, 27 de avioane, 26 de elicoptere, 146 tancuri, 706 vehicule blindate de luptă, 49 de tunuri, un sistem de apărare antiaeriană Buk, patru sisteme de lansare de rachete multiple, 30 de vehicule, 60 de tancuri, două drone și două bărci.

Rusia nu a confirmat, până acum, cifrele prezentate de Ucraina.

The Economist a scris, vineri, că „deși a fost depășită numeric, Ucraina a provocat mai multe victime în 24 de ore decât a suferit Rusia în opt ani de lupte în Siria”.

A patra zi de la invazia Rusiei în Ucraina

Răsare soarele în Ucraina, în a patra zi de la invazia rusă, iar Kievul rezistă.

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult