Un bărbat bolnav de cancer, tratat cu nepăsare de autorități. „Mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are”

Un bărbat bolnav de cancer, tratat cu nepăsare de autorități. „Mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are”
Personal al Serviciului de Ambulanta din Cluj-Napoca participa la protestul national organizat de Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania (FNSAR), miercuri 10 iunie 2020, in Cluj-Napoca. Ambulantierii sunt nemultumiti de faptul ca nu au primit sporul de risc pentru COVID-19, de amanarea unor proiecte cu impact asupra personalului, dar si a unor proiecte care privesc organizarea serviciilor de ambulanta din Romania. RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/04/2021, 23:43
Actualizat: 22/04/2021, 23:44

Un bolnav de cancer pancreatic se află la limita dintre viață și moarte. Bărbatul are nevoie urgentă de un stent de ficat, însă este nevoit să negocieze, fară rezultat, cu autoritățile, pentru a-și salva viață. Șocant este că, în starea în care se află, autoritățile îi spun că trebuie să aștepte pentru a ieși din carantină, din cauza unui test negativ Covid-19, urmat de unul pozitiv, la cinci zile distanță.

DSP Dolj, reprezentantul Ministerului Sănătății în județ, i-a răspuns că nu poate să-i permită deplasarea în această situație, doar dacă i se agravează situația, potrivit Antena 3.

”Le-am cerut să mi se spună în baza căror legi nu pot să obțin o derogare fiind negativ”

Elena Michitele, femeia care are grijă de Vasile Buzatu, a vorbit la Sinteza zilei despre drama prin care trece acesta.

„Telefonic mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are. Eu am spus că a-l duce la spital e cea mai simplă variantă, doar că acolo îl îmbolnăvesc de COVID și nu vrem asta.

Le-am cerut să mi se spună în baza căror legi nu pot să obțin o derogare fiind negativ. Astăzi i-am făcut și al doilea test, tot așa, apelând la o clinică privată, singura din Craiova care face teste la domiciliu. Dar, mi-e teamă că până mâine la ora 16.00 să nu fie foarte târziu. (…)

Până îl scoate DSP-ul din izolare, că vine weekendul, chiar dacă are două teste, eu cum ajung cu el la București. Pentru că am posibilitatea să-l duc cu mașina, dar nu vreau să am probleme cu legea. Îl așteaptă acolo, la ‘Cantacuzino’, am nume de medic chirurg.

Am vorbit cu cei de acolo – ei mi-au spus că nu au nicio putere, că le pare rău. Nu știu ce să mai fac, chiar sunt într-o mare dilemă”, a mărturisit femeia.

Laura Vicol, scrisoare deschisă către ministrul Sănătăţii: Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni

Deputatul PSD Laura Vicol a publicat o scrisoare deschisă adresată noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, prin care atrage atenţia asupra unui bolnav de cancer care vrea să trăiască, dar se loveşte de birocraţia din România.

În scrisoarea deschisă adresată noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, deputatul PSD Laura Vicol solicită intervenţia de urgenţă în cazul unui bărbat bolnav de cancer din Craiova care cere cu disperare ajutor pentru a face o operaţie urgentă, dar se loveşte de birocraţia din ţara noastră.

„Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni nu pentru a-i omorî, și acolo unde există anomalii legislative trebuie să opereze umanitatea liderilor politici și autoritatea acestora de a îndrepta lucrurile strâmbe.

Vă cer, ca om în primul rând, ca deputat de Dolj, dar și ca simplu cetățean al României pe care îl reprezentați ca ministru al Sănătății, să interveniți DE URGENȚĂ și să-i dați domnului Vasile Buzatu dreptul la intervenția chirurgicală care îi poate salva viața!

Aștept să informați întreaga țară cu privire la măsurile pe care le-ați dispus. Cred în dreptate!”, scrie deputata PSD, Laura Vicol pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare