Un bărbat bolnav de cancer, tratat cu nepăsare de autorități. „Mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are”

Un bărbat bolnav de cancer, tratat cu nepăsare de autorități. „Mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are”
Personal al Serviciului de Ambulanta din Cluj-Napoca participa la protestul national organizat de Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania (FNSAR), miercuri 10 iunie 2020, in Cluj-Napoca. Ambulantierii sunt nemultumiti de faptul ca nu au primit sporul de risc pentru COVID-19, de amanarea unor proiecte cu impact asupra personalului, dar si a unor proiecte care privesc organizarea serviciilor de ambulanta din Romania. RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/04/2021, 23:43
Actualizat: 22/04/2021, 23:44

Un bolnav de cancer pancreatic se află la limita dintre viață și moarte. Bărbatul are nevoie urgentă de un stent de ficat, însă este nevoit să negocieze, fară rezultat, cu autoritățile, pentru a-și salva viață. Șocant este că, în starea în care se află, autoritățile îi spun că trebuie să aștepte pentru a ieși din carantină, din cauza unui test negativ Covid-19, urmat de unul pozitiv, la cinci zile distanță.

DSP Dolj, reprezentantul Ministerului Sănătății în județ, i-a răspuns că nu poate să-i permită deplasarea în această situație, doar dacă i se agravează situația, potrivit Antena 3.

”Le-am cerut să mi se spună în baza căror legi nu pot să obțin o derogare fiind negativ”

Elena Michitele, femeia care are grijă de Vasile Buzatu, a vorbit la Sinteza zilei despre drama prin care trece acesta.

„Telefonic mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are. Eu am spus că a-l duce la spital e cea mai simplă variantă, doar că acolo îl îmbolnăvesc de COVID și nu vrem asta.

Le-am cerut să mi se spună în baza căror legi nu pot să obțin o derogare fiind negativ. Astăzi i-am făcut și al doilea test, tot așa, apelând la o clinică privată, singura din Craiova care face teste la domiciliu. Dar, mi-e teamă că până mâine la ora 16.00 să nu fie foarte târziu. (…)

Până îl scoate DSP-ul din izolare, că vine weekendul, chiar dacă are două teste, eu cum ajung cu el la București. Pentru că am posibilitatea să-l duc cu mașina, dar nu vreau să am probleme cu legea. Îl așteaptă acolo, la ‘Cantacuzino’, am nume de medic chirurg.

Am vorbit cu cei de acolo – ei mi-au spus că nu au nicio putere, că le pare rău. Nu știu ce să mai fac, chiar sunt într-o mare dilemă”, a mărturisit femeia.

Laura Vicol, scrisoare deschisă către ministrul Sănătăţii: Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni

Deputatul PSD Laura Vicol a publicat o scrisoare deschisă adresată noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, prin care atrage atenţia asupra unui bolnav de cancer care vrea să trăiască, dar se loveşte de birocraţia din România.

În scrisoarea deschisă adresată noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, deputatul PSD Laura Vicol solicită intervenţia de urgenţă în cazul unui bărbat bolnav de cancer din Craiova care cere cu disperare ajutor pentru a face o operaţie urgentă, dar se loveşte de birocraţia din ţara noastră.

„Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni nu pentru a-i omorî, și acolo unde există anomalii legislative trebuie să opereze umanitatea liderilor politici și autoritatea acestora de a îndrepta lucrurile strâmbe.

Vă cer, ca om în primul rând, ca deputat de Dolj, dar și ca simplu cetățean al României pe care îl reprezentați ca ministru al Sănătății, să interveniți DE URGENȚĂ și să-i dați domnului Vasile Buzatu dreptul la intervenția chirurgicală care îi poate salva viața!

Aștept să informați întreaga țară cu privire la măsurile pe care le-ați dispus. Cred în dreptate!”, scrie deputata PSD, Laura Vicol pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...