Un bărbat din Botoșani a provocat un incendiu, după ce a pus carnea la afumat și nu a supravegheat focul

Publicat: 22 11. 2022, 20:32
Actualizat: 22 11. 2022, 20:35
FOTO - ISU Botoșani

Un bărbat din Botoșani a provocat un incendiu în curtea sa, după ce a pus mai multe preparate din carne la afumat în foișor și a lăsat focul nesupravegheat. Astfel, jarul căzut din sobă a aprins materiale combustibile din interior.

Când bărbatul a observat flăcările, construcția din lemn era afectată doar parțial. După apelul la 112, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma intervenției rapide, a fost salvată casa și alte construcții din gospodărie.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii au următoarele recomandări:

  • Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane sau lângă materiale combustibile;
  • Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
  • Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
  • Curațați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.