Un jurnalist de investigații a fost asasinat în Grecia. Giorgios Karaivaz, împușcat de șase ori cu o armă cu amortizor

Un jurnalist de investigații a fost asasinat în Grecia. Giorgios Karaivaz, împușcat de șase ori cu o armă cu amortizor
Un jurnalist de investigații a fost asasinat în Grecia. Giorgios Karaivaz, împușcat de șase ori cu o armă cu amortizor / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 11/04/2021, 09:19

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat o investigație după ce, vineri, Giorgos Karaivaz, un veteran al presei de investigații, a fost împușcat, relatează presa britanică.

Karaivaz a fost împușcat de cel puțin șase ori cu o armă cu amortizor, de doi bărbați aflați pe un scuter în fața casei sale din Atena, scrie Mediafax, care citează BBC.

„Moartea sa ne-a șocat pe toți”, a spus o purtătoare de cuvânt a guvernului.

Organizațiile pentru libertatea presei au declarat că trebuie stabilit dacă Karaivaz a fost ucis pentru munca sa, care acoperea crima organizată și corupția.

Ursula von der Leyen cere dreptate

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut dreptate pentru crima „lașă”.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris pe Twitter că este „devastat” de știre.

Karaivaz, care lucra pentru televiziunea privată Star TV și blogul de știri bloko.gr, a fost împușcat când a coborât din mașină, au declarat martorii.

Peste o duzină de carcase de cartușe au fost strânse de la fața locului, au spus surse din poliție.

„O lovitură de profesioniști”

„A fost o lovitură de profesioniști”, a declarat un oficial din poliție pentru agenția de știri Reuters, vorbind sub condiția anonimatului.

Karaivaz nu a solicitat protecția poliției și nici nu a raportat amenințări cu moartea.

„La ordinele exprese ale [primului ministru], ancheta va fi accelerată la maxim”, a declarat reporterilor ministrul pentru protecția cetățeanului, Michalis Chrysohoidis.

Ecuador: Un prezentator tv a fost executat în plină stradă, după ce a denunțat corupția din țara sa

Efrain Ruales, în vârstă de 36 de ani, a fost executat, la sfârșitul lunii ianuarie 2021, în timp ce se deplasa spre locuința sa din Guayaquil, după un antrenament la sala de fitness, unde venise alături de iubita lui, Alejandra Jaramillo, scrie Daily Mail. Tânăra a scăpat ca prin minune, deoarece s-a întors la propria ei casă, după vizita la sală.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase