Valeriu Gheorghiță, la maratonul de imunizare anti-Covid din Craiova: „Fiecare persoană care se vaccinează e o persoană protejată” (FOTO-VIDEO)

Publicat: 10/05/2021, 14:07
Actualizat: 10/05/2021, 14:09

După succesul de la București, la ora la care se încheia maratonul de vaccinare din Capitală, 08.00, se deschidea cel de la Craiova. Astfel, începând de astăzi, timp de opt luni, pe stadionul Ion Oblemenco din acest oraș se va vaccina non-stop sub deviza „Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!”. În primele ore de la deschiderea maratonului au fost vaccinate 150 de persoane.

Acolo a ajuns și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiță, care a și vaccinat câteva persoane, fiind întrebat de jurnaliști de ce a ales să ce implice și în acest mod.

Pentru că sunt medic și pentru că îmi doresc să am activități medicale și pentru că îmi doresc să am activități medicale, în această perioadă, pe lângă activitatea de coordonator al campaniei de vaccinare. Faptul că m-am pregătit, ani de zile, pentru profesia de medic nu se șterge cu buretele și îmi doresc ceea ce îmi lipsește: interacțiunea cu pacienții și abia aștept să revin la spital”, a motivat medicul militar.

Maratonul de la Craiova durează opt zile, 24 de ore din 24, având 10 fluxuri de vaccinare, serul folosit fiind cel de la Pfizer/BionTech, la fel ca și la evenimentul asemănător din Capitală.

„Cred că nu trebuie să vorbim în cifre. Este important să înțelegem că fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată, care la rândul ei îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o țintă. Trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multe persoane, într-un timp cât mai scurt, pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate. Pentru că revenirea la normalitate, în opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranță și vedem că din punct de vedere al epidemiei, lucrurile stau cât se poate de bine. Sperăm să consolidăm această evoluție favorabilă și prin vaccinare putem asigura această consolidare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Campania „Ia-ţi revanșa! Vaccinează-te!” este organizată într-un parteneriat între Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Maratonul Vaccinării din București: S-au imunizat peste 20.000 de persoane, dublu față de estimările autorităților

Maratonul Vaccinării din Capitală s-a încheiat în această dimineață, la ora 08.00, după trei zile de imunizare non-stop, iar organizatorii au făcut bilanțul.

Astfel, în total, au fost vaccinate mai bine de 20.000 de persoane, cu mult peste așteptările autorităților, care se așteptau la „doar” 10.000 de persoane.

20.360 de persoane vaccinate: 12.650 la centrul de vaccinare Sala Palatului și 7.710 la centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României. Astfel arată pe scurt bilanțul Maratonului Vaccinării – Ediția București”, trasmite Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” (UMF).

Premierul Florin Cîțu respinge varianta relaxării unor restricții înainte de 1 iunie: „Toate sunt legate de rata de vaccinare”

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, în cadrul unei conferinle de presă, că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, mai ales după 1 iunie, dar acest lucru e posibil doar cu un grad mare de vaccinare anti-Covid-19. Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.

„Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni