Vânătoarea în România. Care sunt secretele unor sesiuni de vânătoare memorabile (P)

Publicat: 03 02. 2022, 16:30
Actualizat: 07 02. 2022, 20:37
Sursa: Shutterstock

În ţara noastră, vânătoarea se desfăşoară într-o dinamică foarte bine organizată, având rolul principal de a păstra echilibrul agro-silvo-cinegetic. Acestă practică, a cărei vechime datează de la începutul omenirii, are astăzi sarcina de a menţine balanţa în rândul speciilor de animale vânate.

Oricine practică acest sport o face respectând legislaţia şi normele în vigoare, deţinând un permis dobândit prin examen şi supunându-se tuturor dispoziţiilor trasate de către  specialiştii care fac studii constante asupra speciilor vizate.

Sursa foto: PRESSLAB / Shutterstock.com

Vânătoarea – hobby apreciat de pasionați

În prezent vânătoarea este vazută ca fiind, modul în care omul poate interveni în mod organizat şi conştient asupra păstrării echilibrului din natură. Vânătoarea înseamnă o intervenţie înţeleaptă asupra mediului, la baza căreia se află motivaţia ecologică, dar şi cea economică. Astfel, practicarea vânătorii asigură exploatarea unei resurse regenerabile, ţinându-se cont de evoluţia populaţiilor de vânat, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ.

Vânătoarea poate fi adoptată doar dacă există pasiune manifestată în acest sens, iar practicarea acesteia presupune un efort financiar, fiind o activitate  solicitantă şi sofisticată, demnă de o dotarea temeinică, practică şi sigură.

Un vânător asumat va acorda o atenţie foarte mare tuturor recomandărilor specialiştilor, dar şi modului personal în care se pregăteşte pentru o partidă de vânătoare. Produsele şi accesoriile ATN optică moderne şi practice, sunt indispensabile atunci când se doreşte o experienţă vânătorească sigură şi productivă, demnă de scopul iniţial.

Specii de vânat – recomandări pentru vânatoare fructuoasă

Ţara noastră beneficiază de o mare ofertă naturală în ceea ce priveşte speciile de vânat, iar specificul geografic conferă un plus de valoare experienţelor vânătoreşti. Perioada de vânare este stabilită în funcţie de fiecare specie în parte şi de dinamica evoluţiei acestora.

Sursa de imagine: AndreyUG / Shutterstock.com

Specialiştii care monitorizează habitatele vânatului în ţara noastră, pun la dispoziţia  pasionaţilor de vânătoare, programe şi reglementări foarte exacte, vizând rolul esenţial al acestei practici, acela de păstrare a echilibrului în natură. Astfel, dotaţi cu echipament specific, cu arme şi accesorii, camere termoviziune performante şi câini de vânătoare, respectând legislaţia şi normele în vigoare, înarmaţi cu asumare, atenţie şi pasiune, vânătorii pot alege să vâneze mistreţi, căpriori, cerbi, iepuri, vulpi, lupi, şacali, urşi, găşte, fazani, raţe, prepeliţe, grauri, guguştiuci, potârnichi sau ciocârlii. Camerele cu termoviziune sunt printre cele mai eficiente echipamente de vânătoare. Sunt prevăzute cu senzori de înaltă fineţe ce permit utilizatorilor să beneficieze de imagini de înaltă calitate în condiţii reduse e lumina.

Respectând exact perioadele de vânare stabilite pentru fiecare specie în parte, un vânător se poate bucura de o experienţă unică pe teritoriul ţării noastre, aplicând tehnicile de vânătoare specifice şi potrivite vânatului vizat.