Victimele de la Matei Balș, identificate cu analiza ADN! Rudele au fost chemate la INML (DETALII EXCLUSIVE)

Publicat: 29 01. 2021, 17:04
Actualizat: 30 01. 2021, 09:53
Victimele de la Matei Balș, identificate cu analiza ADN! Rudele au fost chemate la INML Sursă foto: GÂNDUL/Mihai Pop

Continuă ancheta după incendiul devastator de la Institutul Matei Balş din Capitală, în urma căruia cinci pacienți și-au pierdut viața. Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL.RO că pacienții care au decedat în pavilionul din unitatea medicală au vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și erau originari din București.

Rudele, chemate la INML

Rudele au fost chemate la INML pentru a îi recunoaște pe pacienți, urmând să se facă testele ADN pentru patru dintre pacienți. Potrivit surselor GÂNDUL, autotitățile nu au putut stabili identitatea acestora deoarece aceștia erau carbonizați. Singura pacientă identificată a fost femeia care a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Totodată, angajaţii Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Mineră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani  vor cerceta cauzele incendiului de la ”Matei Balș”, acolo unde 5 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat. Informația a fost confirmată pentru GÂNDUL.RO, de directorul INSEMEX, Arthur Găman.

Momentul în care a izbucnit incendiul de la Matei Balș”, surprins de o cameră de supraveghere

Jurnaliștii de la Europa Liberă au obținut primele imagini video, de la o cameră de luat vederi care acoperă curtea interioară a spitalului.

Care este starea pacienților transferați de la „Matei Balș”

Patru dintre pacienții de la „Matei Balș” au ajuns la Institutul „Marius Nasta”, iar doi dintre ei au fost internați la terapie intensivă, a declarat managerul Beatrice Mahler.

„Am încercat să avem autonomie pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalațiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită acești pacienți sunt foarte mari. Dar să nu uităm că pe lângă instalațiile de oxigen avem și instalațiile electrice. O infrastructură care trebuie modificată, s-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamț. Cu siguranță trebuie făcuți pași în acest sens”, a declarat managerul „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.