VIDEO | Caz șocant într-un liceu din Bacău. Un elev a fost bătut și umilit de un coleg care a vrut să îl bage cu capul în vasul de toaletă/ „Noi ne jucăm. Suntem prieteni buni. Eu glumesc cu tine”

Publicat: 01/02/2023, 11:27
Actualizat: 01/02/2023, 19:38

Caz șocant într-un liceu din Bacău. Un elev a fost bătut și umilit de un coleg care a vrut să îl bage cu capul în vasul de toaletă. Totul a fost filmat de mai mulți adolescenți amuzați, probabil colegi de clasă cu cei doi, și distribuit online.

În filmare se vede cum un elev își pălmuiește un coleg peste față și cum intenționează să îl bage cu capul în vasul de toaletă. Scena a fost filmată de mai mulți copii, probabil colegi de clasă cu cei doi, care se amuză de ceea ce se întâmplă.

Bunicul elevului umilit a făcut publice imaginile surprinse în Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău.

„Ce se petrece la un liceu din Bacău în timpul pauzelor! Nepotul meu a venit înfiorat arătându-mi aceste lucruri îngrozitoare. Este inadmisibil ce se întâmplă în fața ochilor voștri. Copiii merg cu teamă la școli că li se poate întâmpla așa ceva”, a scris bunicul elevului, pe Facebook.

Un elev a vrut să-și bage un coleg cu capul în toaletă: „Eu glumesc cu tine”/ Sursa foto: captură video Facebook
Un elev a vrut să-și bage un coleg cu capul în toaletă: „Eu glumesc cu tine”/ Sursa foto: captură video Facebook

„Noi ne jucăm. Suntem prieteni buni. Eu glumesc cu tine”

Incredibilă este și reacția elevului-agresor.

„Noi ne jucăm. Suntem prieteni buni. Eu glumesc cu tine”, îi spune el colegului căruia tocmai i-a tras mai multe palme peste față.

Poliția Bacău s-a sesizat din oficiu

„La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău.

În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

Totodată, a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului”, a transmis, miercuri, Poliția Bacău.

O anchetă a fost deschisă și la nivelul Inspectoratului școlar județean.

Bullying-ul ia amploare în școli: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de bullying

În România, fenomenul de bullying are proporții nemaiîntâlnite: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de bullying.

Conform datelor oficiale, în sistemul de educație a fost înregistrată o creștere cu aproape o treime a situațiilor de bullying sesizate, în anul școlar 2021-2022, prin comparație cu anul școlar anterior (10.971 de situații de bullying constatate, față de 7.715).

În realitate însă, fenomenul este mult mai grav. O analiză recentă a Organizației Salvați Copiii (finalul anului 2022) arată că  bullying-ul în școală ori în clasă și perpetuarea lui în mediul online afectează emoțional, an de an, sute de mii de elevi care devin victime ale situațiilor de violență fizică și de amenințare sau ale mesajelor umilitoare transmise online (49%), asistă în calitate de martori (82%) sau recunosc că au comis ei înșiși astfel de fapte (27%).

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase