VIDEO | Ce spune Volodimir Zelenski despre ajutorul militar oferit de România: „Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”

Publicat: 10/10/2023, 17:03
Actualizat: 10/10/2023, 17:14

Aflat în vizită oficială la București, Volodimir Zelenski a răspuns împreună cu președintele României, Klaus Iohannis la întrebările jurnaliștilor prezenți la eveniment. Aici, liderul de la Kiev a spus că „nu poate oferi toate detaliile” despre ajutorul oferit de România țării sale.

Volodimir Zelenski a declarat, marţi la Cotroceni, chestionat despre sprijinul militar solicitat, ca este vorba de informaţiii care nu pot fi făcute publice, însă a precizat că „accentul principal a fost pus de acesta pe sisteme antiaeriene”.

Nu vă pot spune toate detaliile. Aici pot să existe şi informaţii pe care nu le putem face public. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Întrebat și despre discursul care era programat să fie susținut de președintele Ucrainean, în fața plenului reunit al celor două Camere, Volodimir Zelenski a spus „că nu are o problemă cu discursurile, în orice ţară, dar nu a venit să susţină un discurs, promiţând că va face acest lucru la următoarea vizită”.

Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur am venit să îi vizitez pe români şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis. De asemenea, să mă întâlnesc cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs, cu toată plăcerea, a precizat Zelenski.

Klaus Iohanis a precizat, tot pe acest subiect, faptul că „agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public”: „Atât pot să spun la ora asta”, a declarat Iohannis.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului s-a reunit marţi, pentru a doua oară, pentru a decide anularea şedinţei de plen reunit convocată iniţial la ora 17.00 pentru discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Totuși, liderul de la Kiev se va întâlni la Parlament cu președinții celor 2 Camere, Alfred Simonis, repsectiv Nicolae Ciucă.

Motivul principal al anulării discursului din Parlament ar fi cauzat de senatoarea Diana Șoșoacă, care ar pregăti pancarte la adresa lui Volodimir Zelenski, dar și pentru a evita eventualele evenimente neplăcute din partea unor parlamentari.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Declarație comună semnată la București de Zelenski și Klaus Iohannis: „Ne concentrăm pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul”

VIDEO | Măsuri speciale de securitate pentru Volodimir Zelenski. Cu ce convoi circulă liderul de la Kiev prin București?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale