VIDEO | Măsuri speciale de securitate pentru Volodimir Zelenski. Cu ce convoi circulă liderul de la Kiev prin București?

Publicat: 10/10/2023, 13:35
Actualizat: 10/10/2023, 14:58

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns la București, la ora 10:30. Acesta a fost întâmpinat de ministrul de Externe, Luminița Odobescu, dar și de o armată de securitate, atât de la Serviciul de Pază și Protecție (SPP), dar și de la Brigada prezidențială „Hetman Bohdan Khmelnitski”, un serviciu de intelligence din armata Ucraineană,  însărcinați cu securitatea președintelui Zelenski.

Având în vedere că Volodimir Zelenski se află în capul listei de asasinate a FSB-ului, măsurile de securitate la adresa președintelui Ucrainei impun o securitate riguroasă, mai ales în condițiile în care vorbim de vizita unui președinte al cărui stat se află în plin război cu Federația Rusă.

Deși Putin îl vrea mort pe Zelenski, în spațiul public nu au apărut informații referitoare la vreo tentativă de asasinat asupra acestuia, în schimb, se poate vedea cu ochiul liber că fostul actor este bine păzit de forțele ucrainene, chiar și atunci când se deplasează într-un alt stat.

Așadar, la sosirea în țară pe Aeroportul Otopeni, Zelenski a fost întâmpinat de un dispozitiv de securitate format din numai mult nici mai puțin decât 19 mașini, care mai de care de marcă, însumând undeva în jurul valorii de 1 milion de euro, conform calculelor noastre.

2 G Wagon și 2 S Classe, în coloana lui Zelenski

Din imaginile video, coloana oficială a președintelui Ucrainei este deschisă de un Audi Q5, urmat de un Audi A4, ambele fiind din dotarea Poliției Române. Dispozitivul este urmat de un Audi A6, negru cu geamuri fumurii, cel mai probabil din dotarea SPP-ului, urmat de un jeep marca Mercedes-Benz ML, a cărui motor nu scade sub 3000 de cm cubi (V6).

Ajungem la cele 2 limuzine blindate, marca Mercedes Benz – S Classe, ambele înmatriculate în România. Valoarea lor se ridică la peste 300.000 de euro, având în vedere costul blindajului. Ideea a 2 mașini identice, vine din rațiunea de securitate a serviciilor secrete din întreaga lume, care folosesc această tehnică pentru a deruta eventualii inamici. Ele sunt folosite, pentru a nu se afla cu exactitate mașina în care se află oficialul de la Kiev.

Cele două mașini în care s-ar putea afla Zelenski, sunt „acoperite” de două G Wagon, mașina preferată a multor vedete ale lumii, dar și emblema grupului german. Cele 2 G Class-uri se regăsesc dea latul coloanei oficiale, ținând între ele mașina cu care circulă președintele ucrainean. Valoare acestora se ridică undeva la 250.000 de euro, iar culoarea lor neagră cu geamuri fumurii complete, aduc parcă din filmele de acțiune americane, deși acestea sunt surprinzător, înmatriculate tot în țara noastră.

În coloana oficială, urmează un Mercedes Vito, o dubiță de lux de la Mercedes care poate transporta mai multe persoane, cel mai probabili oficiali din delegația Ucrainei. Dubița de lux este urmată de limuzina de lux de la BMW, respectiv seria 7, cel mai probabil mașina care o transportă pe Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe.

Dispozitivul este urmat de alte două autoturisme, negre cu geamuri fumurii, Audi A6, care fac partea din dotarea SPP-ului, urmate de alte 3 Mercedes-Benz Vito, utilizat adesea pentru transportul delegațiilor. Coloana este închisă de un VW Passat negru, dar și de o Ambulanță Militară albastră, destinată acordării de prim-ajutor în caz de nevoie, urmate în final de alte 2 autoturisme ale Poliției Române, marca Audi A4, respectiv, BMW seria 3.

La toate acestea se adaugă alți sute de polițiști, jandarmi, dar și ofițeri și subofițeri din cadrul SRI, care asigură securitatea în diferite zone ale Capitalei.

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Reapare un produs dispărut de 50 de ani. Reapare un produs dispărut de 50 de...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice