VIDEO EXCLUSIV | Avertismentul lui Octavian Berceanu: „În Giulești este o singură cale de acces, iar în caz de cutremur, ai o masă mare de populație la care nu poți ajunge”

Publicat: 26/09/2022, 22:00

Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că zona Giulești- Sârbi are o singură cale de acces, iar în cazul unui cutremur, intervenția în acest cartier poate fi una foarte dificilă.

„Din păcate, mai avem un exemplu de proaste practici, este fix zona Giulești-Sârbi. Este o singură cale în zona aceea, Calea Giulești, iar în caz de cutremur, să zicem că la Prunaru, unde este și stadionul Rapid, se întâmplă ceva, sunt blocuri vechi acolo, ai deja o masă mare de populație la care nu poți ajunge.

Ar fi trebuit cumva să ne uităm cum s-au dezvoltat și alte țări, să ai o șosea, de exemplu una pe lângă Lacul Morii, care să fie paralelă cu Șoseaua Giulești, și măcar să degajeze din trafic, sau să facă posibil accesul locuitorilor în zonele nou create, rezidențiale, pentru că bucureștenii se sofocă acolo”, a declarat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit fostului comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, zonele fără metrou nu sunt deloc atractive pentru bucureșteni.

„Zona aceea este izolată, din acest motiv apare și infracționalitatea”

„Nu este singurul caz. Ai pe de-o parte Lacul Morii și Dâmbovița, și pe de altă parte căile ferate, și zona aceea este izolată, din acest motiv apare și infracționalitatea. Și zona Ferentari este izolată, ai câteva căi de acces, dar nu ai un metrou. Lumea nu se va muta niciodată acolo.

Mai este un alt lucru care ne distruge calitatea vieții, vizavi de circulație. Avem câteva școli bune în centrul Bucureștiului, oamenii s-au mutat, ca să scape de vacarm, din centru spre periferie, și atunci oamenii sunt obligați să-și ducă copiii în centru permanent, și este un trafic cu volume de două-trei ori mai mari”, a mai declarat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase