VIDEO EXCLUSIV | Dorin Lazăr Maior a aterizat pe Otopeni. Extrădat din Italia, fostul parlamentar va poposi direct la Rahova

Publicat: 16/10/2023, 18:16
Actualizat: 16/10/2023, 18:21

Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost parlamentar și lider al revoluționarilor din Brașov, a ajuns la București. De la Otopeni va face o escală de 30 de zile în carantina de la Rahova, apoi va ateriza într-o celulă a aceleași instituții. Maior este pentru a doua oară adus în țară împotriva dorinței lui. El se află la a doua condamnare și la a doua extrădare. Prima oară a fost extrădat din Dubai, de data aceasta din Italia.

Maior are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani pentru complicitate la cumpărare de influență. După sentința definitivă, a fost emis un mandat european de arestare emis de Tribunalul Brașov. Extrădatul va fi transportat la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.

Filmul Dorin Lazăr Maior și vardiștii, reloaded

Dorin Lazăr Maior a fost trimis în judecată în iunie 2016 pentru cumpărare de influență și complicitate la această infracțiune.

  • În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins în Dubai și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.
  • La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare. „Prin contactarea unor persoane, precum şi prin intermediul soţiei sale, inculpatul Maior a acţionat pentru identificarea şi contactarea unor persoane cu influenţă în justiţie, fiind dispus să plătească sume importante de bani pentru a obţine anularea, în mod fraudulos, a hotărârii definitive de condamnare la pedeapsa închisorii”, se arăta într-un comunicat al DNA.
  • La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Italia, patria fugarilor

De la începutul lui 2023 până la începutul lunii august,  aproape 600 de fugari aduşi înapoi în ţară, 77 din Italia. Curtea de Apel din Bari, Italia, a decis și extrădarea fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, autorităților din România, însă hotărârea nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ministrul Justiției a anunțat, la începutul lunii august, că a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii un proiect de lege care prevede pedepse mai mari pentru condamnații care fug din țară după sentință. Este vorba despre un proiect de lege care descurajează sustragerea de la executarea unei pedepse definitive privative de libertate. În limba română ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că cel care a fost condamnat la închisoare cu executare, dacă nu se prezintă în termen de 7 zile pentru îşi executa pedeapsa, se adaugă la pedeapsa pe care o are şi pedeapsa pentru evadare”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Citiți și: Anunțul ministrului Justiției! Autoritățile italiene mai EXTRĂDEAZĂ un condamnat român. Fost parlamentar, adus luni în țară și încarcerat la Rahova

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului