VIDEO & FOTO | Zăpadă de peste un metru într-o comună din Vrancea, după ce a nins ore în șir: „Iarna şi-a arătat colţii la final de anotimp”

Publicat: 11/03/2022, 16:40

Stratul de zăpadă a ajuns la peste un metru înălţime în anumite zone din comuna Spulber, județul Vrancea,  după ce în noaptea de joi spre vineri a nins foarte mult.

„În unele locuri zăpada depășește și un metru, dar nu au fost probleme deosebite, lucrăm pentru deszăpezirea drumurilor. Nu este prima dată când avem zăpada în luna martie”, a declarat pentru Gândul, Alin Șușu, administrator public în comuna Sulber.

Porivit primarului din localitate, zăpada a fost troienită de vânt în multe locuri.

„Iarna şi-a arătat colţii la final de anotimp. Sunt zone din localitate unde vântul bate cu putere, zăpada a troienit, astfel că stratul de zăpadă ajunge şi la un metru înălţime. Dar utilajele noastre au fost prezente în teren încă de la prima oră. Am dat o mână de ajutor participanţilor la trafic pe DJ 205 D, am asigurat transportul elevilor la şcoli şi aprovizionarea în localitate. Am acţionat cu utilajele primăriei şi cu oamenii din localitate pentru decongestionarea situaţiei”, a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Spulber, Sorinel Vulcan.

Acesta a precizat că administraţia locală are stocuri de motorină necesare pentru deszăpezire, precum şi materiale antiderapante, respectiv nisip şi sare.

În prezent, la Spulber se circulă în condiţii de iarnă, dar autorităţile locale spun că niciun drum din localitate nu este blocat.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult